Vijesti

Admir Muhić član Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida, Kanada i autor poeme „Hava majka Prijedorčanka“, Admir Muhić, posjetio je majku Havu.

Admir Muhić član Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida, Kanada  i autor poeme „Hava majka Prijedorčanka“, Admir Muhić, posjetio je majku Havu.

Povodom godišnjice od ukupa muža i šest sinova, član Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida, Kanada  i autor poeme „Hava majka Prijedorčanka“, Admir Muhić, posjetio je majku Havu. U ime Instituta za istraživanje genocida Kanada Admir Muhić je obećao majci Havi  nastavak borbe za istinu i pravdu. Obaveza Instituta za istraživanje genocida Kanada je da traga za istinom o agresiji i genocidu u Prijedoru i BiH i pravdi za žrtve tog zločina. U Prijedoru i BiH nije bio rat. Jer rat je sukob dvije oružane sile. U Prijedoru i BiH su izvršeni agresija i genocid. Dužni smo ispričati našoj djeci kako su ubijani njihovi najmiliji. Ni za šta. Na njihovim kostima su temelji entiteta Republika Srpska. Prijedor će zauvijek u historiji ostati zapisan kao grad sa največim brojem presuÄ‘enih zločinaca na svijetu, grad sa največim brojem logora, grad sa največim brojem masovnih grobnica. Kao naučno istraživačka institucija, ali i kao glas žrtava, Institut za istraživanje genocida, Kanada neće dozvoliti da žrtve ostanu samo brojke u statistici. Sa Admirom Muhićem je bio Suad, sin majke Have.

IGK

Vijesti: