Vijesti

Kanada: Tribina "9. januar 1992 - dan početka genocida nad Bošnjacima˝

Kanada: Tribina "9. januar 1992 - dan početka genocida nad Bošnjacima˝ - Dok planeri, izvršioci i sponzori agresije i genocida slave svoje zločine mi čemo promovisati istinu i pravdu u ime pamćenja i neponavljanja zločina.

9. januar kao Dan manjeg bh. entiteta je oličenje nepriznavanja patnji žrtava, negiranje zločina agresije i genocida, zloupotreba dogaÄ‘aja iz prošlosti u ime negiranja bosanskohercegovačke države. Zato pozivamo prijatelje istine i pravde da još jednom upozorimo svijet da deveti januar nije bio, nije, niti će ikada biti Dan manjeg bosanskohercegovačkog entiteta. Tog datuma je donešena odluka da se izvrši agresija na BiH i genocid nad pripadnicima nesrpskog stanovništva. Dolazak Vlade Srbije i pored odluke Ustavnog suda BiH na proslavu u Banja Luku je još jedna potvrda učešÄ‡a Srbije u zločinima agresije i genocida i još jedna potvrda kontinuiteta mješanja Srbije u poslove države BiH.

Subotu, 9. januar 2016. BIZ Gazi Husrev Beg Toronto u 7:30 poslije podne.

Organizator BIZ „Gazi Husrev Beg“ Toronto. Pokrovitelji Institut za istraživanje genocida, Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Vijesti: