Vijesti

DONIRALI RAVNOGORSKOM CETNICKOM POKRETU 75.000 DOLLARA

 

3. DONIRALI RAVNOGORSKOM CETNICKOM POKRETU 75.000 DOLLARA


Kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike koji zastupa interese 300.000 Bosnjaka SAD i Kanade je veoma zabrinut cinjenicom da ste dodijelili donaciju u iznosu od 75.000 dolara cetnickom ravnogorskom pokretu. Donacija je otisla organizaciji koja je od citavog demokratskog svijata optuzena za genocid, zlocin protiv covjecnosti i ratni zlocin u drugom svijetskom ratu. Donacija je otisla organizaciji i pokretu koji su u agresiji na suverenu i medjunarodno priznatu drzavu Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1992-1995 potcinili stravicne zlocine protiv covjecnosti, ratne zlocine, genocid, kulturocid, ekocid, etnocid.

 

Da li znate da je cetnicki ravnogorski pokret u najnovijoj egersiji na Bosnu I Hercegovinu produkovao koncentracione logore smrti i to na kraju 20.stoljeca u eri demokratije i zastite ljudskih prava i sloboda u kojima je muceno vise od 50.000 Bosnjaka. Da li znate da su predtsavnici iste organizacije silovali vise od 50.000 Bosnjakinja, cime je silovanje po prvi put moralo biti utvrdjeno kao ratni zlocin.

 

Da li znate da su cetnici- pripadnici cetnickog ravnogorskog pokreta, klali Bosnjake, unistavali njihovu imovinu, protjetavali ih sa ognjista sto je mnogo vise od etnickog ciscenja.

 

Da li znate da su porusili vise od 1000 dzamija i tako pokusali zatrti bosnjacki duh koji je vise od hiljadu godina prkosno cuvao ideju bosne i bosanski duh.

 

Da li znate da su cetnici vezali kanadske vojnike u Bosni drzeci ih kao taoce.

 

Ako ste to znali onada ste pocinili nedopustivu gresku.Ako niste znali sada znajte. Neka vam ovo pismo bude  opomena za buducnost.Primite izraze naseg postovanja uz nadu da ce ovo pismo probuditi savjest vase inace veoma korisne organizacije u Kanadi.

smrtovnice osmrtnicama ba

Vijesti: