Vijesti

PREDSJEDNIK KBSA ELEZOVIĆ SASTAO SE PREDSJEDAVAJUĆIM PREDSJEDNIŠTVA BIH IZETBEGOVIĆEM

PREDSJEDNIK KBSA ELEZOVIĆ SASTAO SE PREDSJEDAVAJUĆIM PREDSJEDNIŠTVA BIH IZETBEGOVIĆEM

Danas u New Yrok-u, predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) Eldin Elezović sastao sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i ambasadorom BiH u Washingtonu nj.e. Harisom Hrlom.

Predsjednik KBSA je informisao predsjednika Izetbegovića o radu i aktivnostima bošnjačke nacionalne liderske organizacije u Sjevernoj Americi. 

U najvišedm dijelu razgovora razmijenili su mišljenja o trenutnoj političkoj ali i ekonomskoj situaciji u BiH. 

Predsjednik KBSA je čestitao predsjedniku Izetbegoviću na dosadašnjem uspjehu u radu, prije svega na dobijanju upitnika za status prijema BiH u Europsku uniju, te na više uspiješnih podnesenih i realizovanih apelacija Ustavnom sudu BiH. 

Jedna od tema je bila uspostava i razvijanje ekonomske suradnje izmeÄ‘u BiH i biznismena kao dijasporalnih zajednica u Sjevernoj Americi. 

Predsjednik Izetbegović se je zahvalio predsjedniku KBSA Elezoviću na organizacijskom liderstvu, kao i na svim aktivnostima koje radi i sprovodi naša liderska organizacija u Sjevernoj Americi sa svojim partnerima i našom zajednicom u Kanadi predvoÄ‘enom Institutom za istraživanje genocida na čelu sa profesorom Emirom Ramićem. 

Na kraju Elezović se zahvalio predsjedavajućim Predsjedništva BiH Izetvegoviću koji je pored svih obaveza odvojio vremena da se sretnu i razmijene mišljenja i korisne informacije.

Vijesti: