Vijesti

Podrska za Evropski blog

Američki i kanadski Bošnjaci podržavaju inicijativu poslanika Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine gospodna Senada Šepića o formiranju nezavisnog Bloka za Evropu. Smatramo ovaj potez gospodina Šepića značajnim za okupljanje svih političkih, akademskih i kulturnih subjekata u i van Bosne i Hercegovine na izuzetno značajnom zadatku evroatlanskih integracija Bosne i Hercegovine. Ulazak Bosne i Hercegovine u Evropsku Uniju je najbolja garancija ne samo boljeg života svih njenih graÄ‘ana i naroda, već i garancija očuvanja teritorijalnog integriteta, suvereniteta i političkog subjektiviteta bosanskohercegovačke države.

Zato američki i kanadski Bošnjaci ovu inicijativu razumiju kao nadu u bolju i sigurniju budućnost bosanskohercegovačkr države i društva. 

Posebno ističemo značaj uključivanja dijaspore u ovaj blok. Sa svojim ekonomskim, intelektualnim, lobističkim znanjem i iskustvom dijaspora može dati odlučujuću ulugu da ova značajna inicijativa polući brze rezultate. U tom smislu naše organizacije i zajednice stoje na raspolaganju inicijatorima.

Vijesti: