Vijesti

Lisabonski udar na teritorijalni integritet države BiH

Lisabonski udar na teritorijalni integritet države BiH
U lisabonskom Parku nacija predstavljene su zastave i osnovne informacije o meÄ‘unarodno priznatim državama. Ispod zastave BiH nalazi se informativni pano na kojem su istaknute granice naše države, ali bez teritorije bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.
Radi se o kontinuitetu udara na državnost, nezavisnost, suverenost, teritorijalni integritet i politički subjektivitet u historijski utvrÄ‘enim i meÄ‘unarodno priznatim granicama države BiH. Najbolji odgovor negatorima bosanskohercegovačkih granica je referendum za nezavisnost BiH kojim je uspostavljena nezavisna i suverena država BiH unutar svojih povijesnih granica. Uz velike žrtve u višestrukoj agresiji i genocidu, BiH je sačuvala višestoljetnu opstojnost svojih historijskih granica i potvrdila hiljadugodišnji kontinuitet historijskog postojanja bosanskohercegovačke zemlje, teritorije, države i društva.
Lisabonski udar na teritorijalni integritet BiH ponižava sve građane BiH koji je smtraju svojom domovinom, ponižava istinu i pravdu, ponižava sve žrtve koje su dali svoje živote za odbranu granica države BiH i ponižava međunarodno pravo i pravdu. Ali to će se svesti samo na naznačena poniženja koja dovoljno govore o dehumanizirajučem karakteru Portugala, odnosno Evropske Unije. Granice BiH ostaje zauvijek u njenim historijskim i međunarodno priznatim okvirima.
/E. R./

Vijesti: