Vijesti

Akademska titula utjelovljena u egu pojedinca. Počasni doktorat Draganu Čoviću je savršena slika antibosanskog projekta.

Akademska titula  utjelovljena u egu pojedinca. Počasni doktorat Draganu ÄŒoviću je savršena slika antibosanskog projekta.
Dati akademsko priznanje, počasni doktorat od strane Univerziteta u Zagrebu, onome ko negira suverenitet, teritorijalni integritet i politički subjektivitet države koju navodno predstavlja, onome ko je zlostavljao bošnjačke mućenike iz koncentracionih logora smrti u Hercegovini, onome ko djeli vlastiti narod koga predstavlja u BiH, onome ko ne priznaje pravosnažne presude meÄ‘unarodnih sudova o udruženom zločinačkom poduhvatu, odnosno agresiji Hrvatske na BiH, jasno govori o nemoralu onoga ko djeli akademsko priznanje i onoga ko prima. Ovo nečasno akademsko priznanje je sastavni dio osporavanja države BiH. MeÄ‘utim, BiH ostaje jedna zemlja od koje nije moguće odustati. Ovo akademsko priznanje neće moći sakriti antibosanski hod i kod Dragana ÄŒovića, podržanog od susjedne države. Ali bosanskohercegovački glas neće biti ugušen od strane hegemonijskih antibosanskih projekata. Rastavljanje bosanske cjeline na srpski i hrvatski sadržaj u ime rješenja bosanskog pitanja prisilnim dijeljenjem teritorija i preoblikovanjem nasilnog rasporeda naroda neće uspjeti. Svi moramo pokazati mnogo više odgovornosti i brige za domovinu BiH. Ona je ranjena i usamljena. Njeni prijatelji su daleko, a dušmani blizu. Raselili su nas u nadi da ćemo zaboraviti ko smo i odakle smo. Ali joj ne mogu nauditi ako im mi ne dopustimo i nećemo.
/E.R./

Vijesti: