Vijesti

Gospodine minsite vanjskih poslova BiH Igor Crnadak Bosanski jezik ima svoje utemeljenje u stotinama godina historije države BiH.

Gospodine minsite vanjskih poslova BiH Igor Crnadak 
Bosanski jezik ima svoje utemeljenje u stotinama godina historije države BiH. On je sebe kroz prošlost nazvao bosanskim i on je, primarno, jezik bošnjačkih naroda, ali i svih onih koji BiH
doživljavaju kao svoju domovinu. Bosanski jezik je i jezik bosanskog duha i ideja Bosne, koji se najbolje izražavaju u i sa tim jezikom. Kontinuirano negiranja bosanskog jezika je jedan od ključnih segmenata velikosrpske politike. Negiranja bosanskog jezikaje je još jedan dokaz nemogućnosti opstojanjentiteta nastalog na genocidu, dobrano homogeniziranom, s permanentnom separatističkom intencijom. Negiranje bosanskog jezika je jedan od bitnih ciljeva srpskog historijskog pamćenja za nastavak morbidne velikosrpske ideologije i glavno oruÄ‘e u izvrtanju historijskih činjenica za ciljano debljanje i učvršÄ‡avanje granica manjeg bosanskohercegovačkog entiteta. Vama ministre smeta aplikacija Pravopisa bosanskoga jezika objavljena na web stranici Ambasade BiH u Vašingotonu, a ne smeta vam postavljanje diplomata koji negiraju državu BiH, a veličaju manji entitet, ne smeta vam karte u diplomatskim predstavništvima na kojima se umjesto države BiH nalazi manji entitet, ne smata vam što mnogi ambasadori BiH potpunu ignoriraju bošnjački dijasporu uključujući i vas, ne smetaju vam diplomate sumnjive ratne prošlosti i bez ikakvog diplomatskog iskustva.
Vaše nehumano nareÄ‘enje je najbolja reklama i promocija za Pravopis bosanskog jezika. Bošnjačke zajednice će koristiti navedenu aplikaciju Pravopisa bosanskog jezika bez obzira na sve zabrane i narÄ‘enja.
Emir Ramić

Vijesti: