Vijesti

Saopćenje povodom kontinuiranog antidržavnog djelovanja Draga Čovića i Milorada Dodika

28. 06. 2018.

Saopćenje povodom kontinuiranog antidržavnog djelovanja Draga Čovića i Milorada Dodika

Najavu hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana ÄŒovića o skorom otvaranju zajedničkog predstavništva nekoliko bosanskohercegovačkih kantona u Briselu Institut za istraživanje genocida Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike smatraju opasnim antibosanskim, antidržavnim, antiameričkim, antikanadskim i antievropskim  aktom sa ciljem pokušaja da se obnovi funkcija paradržave Herceg-Bosne, podjelom države Bosne i Hercegovine. Radi se o kontinuitetu antibosanskog i antidržavnog  djelovanja Dragana ÄŒovića sa ciljem realizacije ideje o hrvatskoj državi u Bosni i Hercegovini. Dragan ÄŒović antibosanskom kampanjom imitira negatora države Bosne i Hercegovine i osobe sa crne američke liste, Milorada Dodika koji kontinuirano radi na stvaranju srpske države u Bosni i Hercegovini. Antidržavnim potezima  ÄŒović i Dodik pokušavaju što više umanjiti značaj bosanskohercegovačke države. Posebno istićemo da to što ÄŒović i Dodik žele i pokušavaju neće unaprijediti položaj Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovini, niti njihovu ulogu i značenje za EU, jer su EU, SAD i Kanada  zainteresirani samo za državu Bosnu i Hercegovinu.

Bosna i Hercegovina se suočila s nizom parazitskih, antidržavnih, vrlo opasnih po mir i stabilnost, paralelizama. Zato pozivamo nadležne sudske organe da hitno započnu proces zaštite države Bosne i Hercegovine procesuiranjem svih onih koji rade protv države. Pozivamo Ured Viskog predstavnika da odmah iskoristi svoja Bonska ovlaštenja i ukloni sa vlasti i posebno iz izbornog procesa sve pojedince i subjekte koji antidržavim aktivnostima naraušavaju mir i stabilnost. Na kraju pozvačemo američke i kanadske subjekte da se hitno ukljuće u proces uklanjanja svih antidržavnih, antibosanskih elemenata.

Institut za istraživanje genocida Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike ostaju na liniji budnog motrenja zaštite bosanskohercegovačkih interesa u Sjevernoj Americi. 

Na kraju svim antidržavnim elementima i koalicijama u matici i dijaspori poručujemo da Bosna i Hercegovina nastavlja svoj hiljadugodišnji državni put. Antidržavno djelovanje ÄŒovića i Dodika neće zaustaviti taj državni put Bosne i Hercegovine.

Institut za istraživanje genocida Kanada
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike

Vijesti: