Vijesti

Apel muftije Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike Bošnjacima u Kanadi,

Apel muftije Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike Bošnjacima u Kanadi, prijateljima Bosne i Hercegovine, borcima za ljudska prava
MUFTIJA DR. ĆEMAN POZIVA GRAĐANE KANADE DA POTPIŠU PETICIJU VLADI ZA KRIVIÄŒNO SANKCIONISANJE NEGATORA GENOCIDA U SREBRENICI
Autor: B.net
Objavljeno: 04. October 2018. 10:10:12

GRAĐANI KANADE KLIKOM NA SLIKU MOGU OTVORITI OBRAZAC PETICIJE I POTPISATI
Potpisom na peticiju otvorite vrata istini i pravdi
________________________________

MUFTIJA DR. SABAHUDIN ĆEMAN: Naša islamska i ljudska dužnost je da učinimo maksimalne napore da se djelo poricanja genocida u Srebrenici utvrdi kao okrutno, nečovječno i nezakonito, i donese zakon kojim se zabranjuje poricanje genocida u Srebrenici. Donošenjem zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, Kanada bi dala veliki doprinos istini i pravdi, i tako učinila veliki korak u kažnjavanju negatora genocida kao najbolja prevencija u borbi protiv genocida u svjetu.


Es-selamu alejkum! 
Poštovani imami, cijenjene džematlije i džematlijke u Kanadi, graÄ‘ani i graÄ‘anke Kanade prijatelji istine o genocidu Srebrenici i pravde za žrtve tog zločina

Institut za istraživanje genocida Kanada je inicirao parlamentarnu peticiju u Kanadi za krivično sankcionisanje negatora genocida u Srebrenici. Radi se o peticiji Parlamenta Kanade e-1837. Sponzor peticije je parlamentarac u Parlamentu Kanade Brian Masse. 
Brian Masse će pročitati peticiju u Parlamentu, koji peticiju šalje Ministru vanjskih poslova Kanade, odnosno Vladi, koja u skladu sa kanadskim propisima zauzima stav svojom odlukom. Ministrica vanjskih poslova Kanade je veliki prijatelj BiH i na osnovu njenih saopćenja i odgovora na naša saopćenja ubjeÄ‘eni smo da ćemo imati pozitivnu odluku. Potpisom na peticiju otvorite vrata istini i pravdi.

Imajući u vidu pravne odredbe i iz poštovanja za sjećanje na žrtve, trebalo bi da bude nezakonito poricanje genocida u Srebrenici. Uprkos meÄ‘unarodnim pravnim presudama, kao i komemoracijama u Kanadi i širom svijeta, postoje i oni koji i dalje negiraju genocid u Srebrenici, čime ponižavaju žrtve, nanoseći bol i patnju preživjelim žrtvama genocida i ohrabruju negatore genocida. Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) podržavajući inicijativu Instituta za istraživanje genocida Kanada poziva imame, predsjednike džematskih odbora i sve džematlije i džematlijke u bošnjačkim džematima u Kanadi da odmah preduzmu sve potrebne mjere u cilju što bržeg dobivanja potrebnog broja potpisa na navedenu peticiju. Naša islamska i ljudska dužnost je da učinimo maksimalne napore da se djelo poricanja genocida u Srebrenici utvrdi kao okrutno, nečovječno i nezakonito i donese zakon kojim se zabranjuje poricanje genocida u Srebrenici. Donošenjem zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici, Kanada bi dala veliki doprinos istini i pravdi, i tako učinila veliki korak u kažnjavanju negatora genocida kao najbolja prevencija u borbi protiv genocida u svjetu.

Akcija mora biti organizovana i brza jer negatori genocida u Srebrenici u Kanadi spremaju kontra peticiju. Sve dodatne informacije možete dobiti od dr. Emira Ramića putem e-maila: ramicemir123@gmail.com.

________________________________

INFO
Peticija e-1837 - Vladi Kanade za zabranu negiranja genocida u Srebrenici
Potpišite peticiju i dajte doprinos istini i pravdi.

Petition/Sign/e-1837

Način potpisivanja:
1. Kliknite na link Petition/Sign/e-1837,
2. Kliknite na link "Potpis peticije",
3. Popunite potrebna polja i pročitajte uslove i odredbe.,
4. Kliknite na submit.

Ko može potpisati peticiju:

1. Samo kanadski državljani.,
2. Ne postoji minimalna starost, pa vaša djeca mogu potpisati,
3. Svaki potpisnik mora imati vlastitu e-mail adresu.
________________________________

Petition e-1837 - to the Government of Canada to enact legislation prohibiting the denial of the Srebrenica Genocide
Sign the petition and make a contribution to truth and justice
Petition/Sign/e-1837

Instruction on how to sign up:

1. Click on the link Petition/Sign/e-1837,
2. Click on the button "Sign the Petition",,
3. Fill in the necessary fields and read the Terms & Conditions,
4. Submit.

Who can sign the Petition

1. Only Canadian Citizens or Permanent residents,
2. There is no minimum age, so your children can sign up as well,
3. Each signatory has to have an unique e-mail address.

Vijesti: