Vijesti

ÄŒESTITKA ZA KURBAN BAJRAM

ÄŒESTITKA ZA KURBAN BAJRAM

Kurban bajram, blagdan žrtve i jedinstva je jaka inspiracija muslimanima da nastave graditi jedinstvo, svjesni da su za to neophodni trud i žrtva kako bi ljudska zajednica živjela u ljubavi, toleranciji i solidarnosti.

Posebno mi, bosanski muslimani – Bošnjaci trebamo krenuti smjelije i iskrenije jedan drugom u čvrst zagrljaj islamskog, bosnjackog i bosanskog jedinstva, bratstva i žrtve. Dosta je bilo nepromišljenosti, mržnje, manipulacija i neodmjerenih postupaka unutar bošnjačkih redova.

U ovom velikom danu, prinoseći žrtvu, žrtvujmo sebičnost, zavist, pohlepu, laž, klevetu, sumnju i meÄ‘usobno nepoverenje, kako bi se približili jedni drugima u zajedništvu vjere. To je najbolje jemstvo da budemo dostojni da nam Allah dž.š. podari lijepi džennet, da nam da mnogo sabura, pameti i mudrosti da budemo i ostanemo jedinstveni.

Želim da Kurban-bajram provedete u duhu islamskih vrjednosti umjerenosti, srednjeg puta i isticanja blagoslova vjere i dobročinstva. Kurban bajram je blagdan  žrtvovanja svega prolaznog, materijalnog, lošeg, beskorisnog zarad približavanja Bogu i ljudima.

Bajram šerif mubarek olsun!

Emir Ramić

Vijesti: