Vijesti

JAVNI POZIV STRANKAMA BH BLOKA

JAVNI POZIV STRANKAMA BH BLOKA

Postovana gospodo,

Mi-drzavljani BiH trenutno nastanjeni u Kanadi, duboko zabrinuti zbog konstantnog pogorsavanja politicke situacije u nasoj zemlji, obracamo vam se s apelom da u svom politickom djelovanju imate na umu prvenstveno ocuvanje zajednicke nam domovine. To mora biti primarni cilj svakog istinskog patriote.

 Dugogodisnja kontinuirana kampanja protiv BiH koju, uz blagoslov i punu podrsku svojih mentora iz Srbije i Hrvatske, provode njeni unutarnji neprijatelji okupljeni oko SNSD i HDZ BiH, a koja je kulminirala kroz nacionalisticko-fasisticka orgijanja pripadnika Ravnogorskog cetnickog pokreta okupljenih u Visegradu u nedjelju 10. marta ove godine, a onda i  spijunsku kampanju hrvatske sluzbe bezbjednosti kroz pokusaje vrbovanja 'selefija' za šverc oružja i eksploziva u mesdzide/dzamije ZDKantona, s ciljem dokazivanja opravdanosti optuzbi hrvatskog politickog vrha da je „BIH leglo terorizma“, pozivaju na uzbunu i mobiliziranje svih patriota u nasoj zemlji, a narocito probosanskih politickih stranaka.

 Tesko nam pada sto u ovom krucijalnom periodu po drzavu BiH i njen suverenitet ne postoji jedinstvo probosanskih snaga, cak ni u odnosu na ocuvanje zemlje, protiv koje se vec dugo vremena vodi otvoren rat, predvodjen dvojcem Dodik-Covic.

 Gospodo, predsjednici i clanovi stranaka BH bloka, mnogi gradjani su polagali velike nade u vas, vjerujuci da vam je u prvom planu opstanak i politicko jacanje zajednicke nam drzave, a onda i njen ekonomski i svaki drugi napredak. Nazalost, sudeci po vasem dosadasnjem ponasanju, cini se da su te nade od vas skoro potpuno iznevjerene. Vi ste do sada pokazali jedino interes da upravljate na nizim nivoima, a odbili poziv SDA da s njom budete dio vlasti na drzavnoj razini, pravdajuci taj potez zavjetom da necete u vlast sa "nacionalnim strankama". Ako je i od vas, previse je trpati SDA  u isti kos sa SNSD-om i HDZ-om.  Kao da vam je glavna preokupacija bila da zavladate ekonomski najjacim Sarajevskim kantonom (i, eventualno, Tuzlanskim). U vecini i dalje uporno odbijate biti dijelom politickog fronta za odbranu BiH. Mislite li vi, doista, da je posteno, patriotski i politicki ispravno da ostavite Stranci demokratske akcije da se hrve sa Dodikom i Covicem i njihovim pristalicama!? 

Cijenjena gospodo, apelujemo na vas da ovu zemlju u ovim izuzetno teskim momentima ne ostavljate na cjedilu. Nije sada vrijeme za sitna populisticka prepucavanja, nego za stvaranja jedinstvenog fronta svih BiH patriota, pocev od vas na politickoj sceni, jer se tu vodi najvaznija bitka za BiH. Sad ste na najvaznijem ispitu i vi i sve stranke koje se deklarisu kao pro-bosanske, patriotske.

Samo kao dio fronta za BiH odasiljete pravu poruku i cetnicko-ustaskim zavjerenicima i rusiteljima ove zemlje, i svojim (do)sadasnjim i potencijalnim buducim biracima, i svim gradjanima koji vole BiH.

Vjerujemo da cete, narocito vi koji ste na celu stranaka, u ovom sudbonosnom momentu po zajednicku nam drzavu pokazati visoku svijest i odgovornost i, bez kalkulisanja, premisljanja i daljeg odugovlacenja, postati dio sirokog BiH fronta sposobnog da efikasno osujeti i zaustavi svaki pokusaj usmjeren na destabilizaciju i rusenje nase Domovine. Nimalo ne sumnjamo da kao "BiH blok imate historijsku odgovornost" u tom pogledu. 

S postovanjem,

Bosansko hercegovacki patrioti iz Kanade

 

Vijesti: