Vijesti

Odgovor Dodika IGK

Onaj ko negira pravosnažne presude sudova UN o genocidu u BiH, onaj ko negira teritorijalni integritet, nezavisnost, suverenost, politički subjektivitet hiljadugodišnje bosanskohercegovačke državne i društvene tradicije, onaj ko negira časnu i ponosnu državu BiH, taj ne može biti politički lider te velike, evropske države. Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK } će istrajti u svojoj misiji, a to je borba za istinu i pravdu i borba za jedinstvenu suverenu, nezavisnu, slobodnu, demokratsku državu BiH u kojoj ima mjesta za sve iskrene Bosance i Hercegovce koji poštuju svoju jedinu državu BiH.
Pozivamo bosanske Srbe sa njihovim političkim liderom Miloradom Didikom i Srbijance sa njihovim političkim liderom Aleksandom Vučićem da se pokaju, zatraže oprost od žrtava, da prestanu negirati pravosnažno presuÄ‘en genocid u Srebrenici i BiH, da obustave rad novih komisija koje imaju za cilj revidiranje sudskih, naučno istraživačkih i historijskih istina. Umjesto nauružavanja policije i stalne prijetnje secesiji od BiH, umjesto kontinuiranog ugrožavanja ljudskih prava i sloboda Bošnjaka i Hrvata u manjem entitetu, trebate pred sebe iskreno stati. Jer vi ste počeli agresiju na RBiH i počinili genocid. Bez priznavanja svoga zla i pokajanja srpski narod tone u kaljuži svoga zla, moralno i politički. Politički, akademski i duhovni srpski establišment ne vide koliko je to razorno iznutra za srpski narod. Da nosi toliki grijeh na duši. Oslobodite se tog grijeha, priznajte svoje zlo, uključite se u veličanstveni bosanskohercegovački brend, Ideja Bosne i Bosanski duh koji prihvata, poštuje, priznaje drugo i drugačije, ali samo pod jednim uslovom da prizna primat BiH kao države u kojoj pobjeÄ‘uje istina i pravda.
IGK poziva na uklanjanje Dodika sa svih političkih funkcija u BiH
http://ba.n1info.com/…/IGK-poziva-na-uklanjanje-Dodika-sa-s…
Dodik reagovao na poziv IGK da ga se ukloni sa svih političkih funkcija u BiH
http://ba.n1info.com/Vijesti/a339411/Dodik-reagovao-na-poziv-IGK-da-ga-se-ukloni-sa-svih-politickih-funkcija-u-BiH.html?fbclid=IwAR0X9_wibM_rFbFyS0z755Dnf-_2amZziEqaOCsr733tG9C9J3ktBx6X2PA

Vijesti: