Vijesti

Odgovor Miloradu Dodiku na njegovo ponižavanje bosanskog identiteta u njegovom odgovoru na zahtijev IGK za njegovo smaknuće sa svih političkih funkcija u Bosni i Hercegovini.

25. 04. 2019. 
Odgovor Miloradu Dodiku na njegovo ponižavanje bosanskog identiteta u njegovom odgovoru na zahtijev IGK za njegovo smaknuće sa svih političkih funkcija u Bosni i Hercegovini. 

Mi smo gordi i ponosni čuvari bosanske države. Jer pitanje očuvanja bosanske države jeste pitanje očuvanja identiteta Evrope i svijeta. 

Ti koji pokušavaš na svaki način razoriti i narušiti organsku vezu bosanskog identiteta, ma gdje se on nalazi,  i zemlje Bosne i Hercegovine radiš uzaludan posao. Bosna i Hercegovina ima svoje utemeljenje u stotinama godina svoje velike i casne historije. Bosna i Hercegovina je primarno država svih onih koji je doživljavaju kao svoju jedinu domovinu. 

Ti nisi meÄ‘u njima. Ti zapravo sebe ne legitimišeš sa Bosnom i Hercegovinom. Zato smo tražili i nastavičemo tražiti tvoj odlazak sa svih političkih funkcija. Ne zasluzuješ ti veliku i casnu drzavu Bosnu i Hercegovinu.

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to bosanski identitet. A ti taj identitet ne priznaješ, mrziš, ponižavaš, identitet koji je bio, jeste i ostaće ključna dimenzija zemlje Bosne i Hercegovine. 

Na tvoju kontinuiranu dehumanizaciju bosanskog identiteta i ponižavanje države Bosne i Hercegovine opasno je odgovoriti šutnjom i pasivnošÄ‡u. Mi nećemo šutiti sve dok se Bosna i Hercegovina ne oslobodi takvih kao što si ti. Jer sa bosanskom državom kao temeljnom vrijednosti evropske i svijetske identitetske baštine ne može se pogaÄ‘ati i trgovati. To mora biti jasno tebi i tvojim pristalicama, koji niste dostojni imena i časti zemlje Bosne i Hercegovine, i dostojni časti duša nevino ubijenih žrtava koji su dali svoj život za zemlju Bosnu i Hercegovinu.

Emir Ramic
Direktor
Indtituta za istrazivanje genocida Kanada

Vijesti: