Vijesti

BOÅ NJACI NISU TERORISTI

 

BOŠNJACI NISU TERORISTI

 

Postovani gospodine Dzordz Kopli,
Vase rijeci prilikom urucivanja Zlatne zvijezde Draganu Cavicu, osobe sumnjive ratne proslosti kako prema Bosnjacima tako i prema multikulturnoj BIH i globalnom multikuturalizmu vrijedja potomke vise stotina hiljada ubjenih Bosnjaka, vise destina hiljada silovanih bosnjackih majki, kceri, sestara, starica i djevojaka, vise desetina hiljada mucenih u koncentracionim logorima smrti, vise od miliom protjeranih Bosnjaka.
Dok vasa zlatna zvijezda sija na osobi tamne proslosti, Bosnjaci se ne mogu vratiti na teritoriju produkovanu na osnovama genocida, koju kontrolise vas dobitnik; bosnjacka djeca ne mogu uciti na svome maternjem bosanskom jeziku; bosnjacki profesori se ne mogu vratit u naucno-nastavni proces; Bosnjaka nema u sudstvu, tuzilastvu, policiji; bosnjacka privatna, vjerska i kulturna imovina se i dalje unistava i napada,


Zar su to gospodine Dzordz elementi visokog nacionalnog liderstva i strateskog doprinosa nagradjenog . Jeste li svjesni cinjenice da ngradjujete genocid, kuturocid, ekocid, etnocid, urbicid, da nagradjujete produkatore i izvrsitelje zlocina u koncentracionim logorima smrti, silovanja, etnickog ciscenja i nadasve rusenja ideje bosne i bosanskog duha olicenih u postovanju, prihvatanju, priznavanju i toleranciji drugog i drugacijeg, kuturnog, nacionalnog i vjerskog. Zar niste svjesni cinjenice da nagradjujete podrzavljenje RS i rusenje jedne zvanicno od UN I EU priznate drzave, BIH. Jeste li se ikada zapitali imate li pravo na to, prvo kao covjek, a zatim i kao javni radnik? Zar je takva RS factor stabilnosti BIH, Balkana, Evrope i svijeta? Nije gospodine Dzordz! Takva RS je opasna Daytonska tvorevina koja ugrozava kako stabilnost BIH, tako i stabilnost regije i sire.


Borba za tri osnovne komponente egzistencije, koja usput da vam kazem je karakterisitka svake nacije, a posebno Americke, je civilizovan hod povijesnog bosnjackog bica, rodjenog na raskrscu svih velikih civilizacija sto se Bosna zove. Dakle ta borba nije islamski fundamentalizam i radikalizam. Ta borba je bosnjacko pravo da se izbori za vlastite elemente opstojnosi, egzistencije i napretka { vjera, nacija, drzava} Ta borba je i mnogo vise. To je put jacanja multidimanzionalne BIH. Jer mi Bosnjaci smo bili ti koji smo htjeli multikulturnu, multietnicku i multireligijsku BIH. Mi Bosnjaci smo bilti ti koji smo zbog takvog naseg htjenja bili predmet strasnih agresija, genocida, kulturocida, ekocida, etnocida, etnickih cicscenja, ubijanja u koncentracionim logorima smrti, silovanja i protjerivanja, sve to na kraju 20. stoljeca u eri demokratije i zastitte ljudskih prava, pred ocima slobodarskog i slobodoumnog svijeta. Svjedoce o tome brojke ubijenih, silovanih, protjeranih, mucenih Bosnjaka, svjedoce brojke unistenih vjerskih, kulturnih, nacionalnih objekata, svjedoce mezarija djece. Mi Bosnjaci, boreci se za vlastiti opstanak, za vlastitu egzistenciju i bitisanje za ocuvanje svoje vjere, nacije i domovine, borili smo se istovremeno i za multidimenzionalnu BIH u kojoj ce svi konstitutivni narodi biti ravnopravni i u kojoj bosnjacko bice vise nikada nece biti ponizavano. Svjedoce to mnogi Srbi, Hrvati i drugi narodi koji su se prikljucili Bosnjacima u odbrani takve BIH. Mi Bosnjaci smo prihvatili nepravedni Daytonski ugovor koji je legalizovao na genocidu produkovanu RS, samo zato da prestane rat, da se u miru pokusaju naci konture nove multidimenzionalne BIH. Prihvatili smo to svjesni golemih zrtava koje smo imali. Prihvatanje Daytonskog sporazuma je veliki, od globalnog znacaja, bosnjacki zrtveni korak, koji je jasno svima pokazao da smo mi civilizovan narod, spreman i na vlastitu zrtvu po pitanju opstanka i razvoja demokratske, slobodne, prosperitetne i multidimenzionalne BIH i samim tim globalnog multikulturalizma. Ta bosnjacka zrtva je definitivno ponistila sva htjenja onih ukljucujuci i vas koji su htjeli od Bosnjaka napraviti teroriste. Mi Bosnjaci se u postdaytonskom vremenu politickim sredstvima nastavljamo boriti za vlastitost svoje egzistencije i egzistencije multidimenzionalne BIH. Zar je to terorizam?


Daytonski sporazum je prekinuo rat ali je i definitivno postao kocnica produkovanju BIH kao drzave. Drzavne institucije BIH ne funkcionisu. Umjesto toga funkcionise Visoki predstavnik za BIH i njegova masinerija uz saglasnost u Daytonu podrzavljenih entiteta. Medjunarodni fond i Svjetska banka kroz uvodjenje slobodnog trzista i brze privatizacije po uslovima koji oni namecu, produkuju Strategiju razvoja BIH, koja je kao takva odvojena od politickih, ekonomskih i kulturnih uslova koji egzistiraju u BIH i tako osudjena na neuspjeh.

Jeste, kao sto rece pjesnik mi Bosnjaci doista nismo sala. Ali isto tako mi Bosnjaci nismo teroristi. Povjesno vrelo, izrodjeno voljom Tvorca na velicanstvenoj raskrsnici svih velikih civilizacija, vrelo koje se bori za ocuvanje svoje vjere, nacije i drzave, vrelo sto puno pruza ne samo za sebe i po sebi, vec i za multikulturni, multivjerski i multietnicki svijet, vrelo koje zivi kao kuca bez zida i majka bez sina, to vrelo doista ne moze biti teroristicko makar ga i najvise sile pokusavale napraviti takvim.
Gospodine Dzordz
MI BOSNJACI NISMO TERORISTI. Mi SMO CIVILIZOVANI EVROPSKI NAROD KOJI KA I SVAKI DRUGI CIVILIZOVAN NAROD HOCE DA BRANI SVOJE OSNOVNE ELEMENTE EGZISTENCIJE; SVOJU VJERU, NACIJU O DRZAVU. 

smrtovnice osmrtnicama ba

Vijesti: