Vijesti

Akademija u povodu Dana Nezavisnosti BiH u Torontu

Akademija u povodu Dana Nezavisnosti BiH u Torontu

Povodom Dana Nezavisnosti BiH u Torontu će biti organizovana Gala veče sa Akademijom i prigodnim kulturno-zabavnim programom.

Specijalni gost ovom prilikom biće Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Radi se naime o prvoj zvaničnoj posjeti jednog predsjedavajućeg Predsjedništva države Bosne i Hercegovine bosanskoj zajednici u Kanadi, što ovoj posjeti daje poseban značaj i važnost.

Pored Željka Komšića Akademiji će prisustvovati i druge istaknute ličnosti iz političkog i javnog života iz BiH i Kanade, te predstavnici bosanskohercegovačkih organizacija i zajednica iz SAD i Kanade (lista gostiju će biti naknadno objavljena).


Poslije svečane akademije biće upriličeno druženje sa gospodinom Komšićem i ostalim gostima uz prigodan kulturno-zabavni program, za koji su zaduženi Emir Cerić i Žute Dunje.

Zbog velikog interesa za ovu Gala veče sa Akademijom preporučuje se rezervisanje karata na vrijeme, a iste su u prodaji na uobičajnim mjestima – Mrakovic Meat&Dely, Sarajevo Grill, Kolmix food, BIZ GZB Toronto, BIC Toronto, BIC Hamilton.

Dakle, vidimo se u:

Grand Victorian Convention Centre
175 Derry Road East, Mississauga, Ontario L5T 2Z7
Saturday, March 7, 2020 at 7 PM.

Organizatori: KBSA, IGK, BHKC

Vijesti: