Vijesti

Kanada odugovlaci saradnju sa ICTY po pitanju dokumentacije za Karadzica

 

Kanada odugovlaci saradnju sa ICTY po pitanju dokumentacije za Karadzica

 

Karadzic je uputio zahtjeve "cijelom svijetu" u vezi dokumentacije. Naravno radi se o sudskoj proceduru i drzave koje dobijaju zahtjev Karadzica moraju reagirati (strane su ravnopravne u postupku), jer postoji mogucnost da ICTY reagira i drzavi uputi obavezujuci nalog, pa do toga da drzavu prijavu VS UN-a zbog nesaradnje.

 

Ovi podnesci ICTY Kanadi, pogledajte tekst u sastavu emaila,  su jos uvijek "prijateljski",tzv dopisni, jer Kanada je imala  5-6 reakcija po zahtevima Karadzica i "sapunica" se nastavlja. Naravno  imamo interes da se sve sazna i da se sve "otvori".Upravo nama odgovora istina i bilo bi najbolje da Kanada daa sve sto ima.

 

Strategija Karadzica je upravo da se drzave ogluse ili da nesto vrdaju ili da su nespremne (kao sto je to jos uvijek u u slucaju BiH kada se i dan danas desetak institucija BiH medjusobno dopisuju prebacujuci odgovornost ili teret jedna na drugu, sto moze po nas imati ozbiljne posljedice, jer jos uvijek BiH nije jasno odgovorila sta ima i sta je uradila po pitanju dokumentacije).

 

Interes pravde, zrtava, BiH, Bosnjaka je da sve drzave daju ako sta imaju od dokaza i/li da jasno napisu da nemaju, pa kad je i Karadzic u pitanju. Najgore je neodgovarati sudskom vijecu. Nazalost, BiH kao drzava je tu potpuno i namjerno zatajila, ali to je vec druga tema.

 

Kaardzic upravo zeli smutnju, nejasnu situaciju, neodgovore da bi napravio utisak da drzave ili pojednici nesto kriju, da drzave zbog svojih inetersa nesto kao cuvaju itd. Karadzic odgovora naravno sve osim istine, a nereagiranje drzave koje je jasno i precizno mu da je prostor za spekulaciju i dalje pokusaje manipuliranja.

 

Mislim da mu nece nista pomoc, on je dozivotni stanovnik celije i olicenje genocida u cijeloj BiH akoBogda.

 

IRGC ce poslati pismeni zahtijev Vladi Kanade, premijeru Harperu, Ministru vanjskih poslova Kanade i Ministru pravde da Kanada odmah ispostuje zahtijev ICTY u pogledu ispostave dokumenata, jer je Karadizceva strategija  odugovlacenje, lazno prikazivanje uzroka i pocinjenog zlocina, da smo mi napali i napravili zlocin, prikazati da smo sami sebe ubijali, da nesto krijemo i da je cetvrta strana u sukobu bila medjunarodna zajednica, pa je s toga "morao" zarobljavati pripadnika UN (dio optuznice oko talaca UN-a).

 

Istina I Pravda su na nasoj strani. Kanada pa i SAD trebaju dati ICTY kompletnu dokumentaciju. Mogu dati samo ono sto je njihova sramota i prljavstina, a mi nastavljamo borbu za istinu i pravdu.

 

Emir Ramic

Vijesti: