Vijesti

Vučićeva kontinuirana antibosanska kampanja je osuđena od svih istinskih prijatelja ponosne države BiH. Bosanski narodi i građani ga preziru.

Vučićeva kontinuirana antibosanska kampanja je osuđena od svih istinskih prijatelja ponosne države BiH. Bosanski narodi i građani ga preziru.


Sve dok Aleksandar Vučić smatra manji bh. entitet, nastao rezultatima agresije i genocida, kao najvažniji uspjeh Srbije, sve dok on smatra da je najveći vanjskopolitički uspjeh Srbije u tome što je onemogućila usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Savjetu bezbjednosti UN-a, sve dok nema niti jednog traga o priznanju odgovornosti političkog, vojnog i policijskog režima Srbije za agresiju i genocid na BiH, sve dok u obrazovnom sistemu Srbije ne budu naučne i sudske činjenice o genocidu u Srebrenici i BiH, sve dok nema iskrenog priznanja genocida i pokajanja za njega, sve dok nema pravde za žrtve genocida, Srbija će ostati tamna mrlja u svijetu sa največim brojem osuÄ‘enih, ali i slobodnih zločinaca. To nije samo poniženje za žrtve agresije i genocida na BiH, već i poniženje za one graÄ‘ane Srbije koji se odgovorno i solidarno ponašaju prema žrtvama genocida u BiH, prema istini, pravdi i kulturi sjećanja. 

Aleksandar Vučić je za vrijeme agresije napadao na državu BiH, njene narode i graÄ‘ane. On u dejtonskom miru ne poštuje državu BiH. Onaj ko puca na državu BiH u agresiji i onaj ko državu BiH ne poštuje u miru, da bi opravdao svoj antibosanski, odnosno anticivilizacijski pucanj u hiljadugodišnje trajanje bosanske historije, kulture, tradicije, mora pucati na istinu i pravdu, mora negirati sudski presuÄ‘en genocid u Srebrenici, mora ponižavati žrtve ali i svoj vlastiti narod. Mi odavno znamo s kim imamo posla. Na djelu je udružena antibosanska kolacija koja i dan danas anticivilizacijski sprečava u matici da se usvoji rezolucija kojom se osuÄ‘uje genocid u BiH. U presudi MeÄ‘unarodnog suda pravde u Hagu jasno stoji da je genocid u Srebrenici izvršila vojska i policija entiteta RS i jasno stoji da je za taj genocid odgovorna i Republika Srbija jer nije poduzela mjere da se srpiječi i to su činjenice koje nikada niko neće moći osporiti. 
 
 Dok je srpska fašistička gerila pravila „entitet“ na masovnim grobnicama Bošnjaka, a javnost manipulirala pričama o „muslimanskim ekstremistima“, tkz. meÄ‘unarodna zajednica je mirno posmatrala pokušaj rušenja jedne države i uništenja jednog naroda. Kada je ta fašistička politika u tkz. eri ljudskih prava i sloboda, demokratije i civilnog društva, največim zločinima poslije holokausta silom otrgla komad bosanskohercegovačke zemlje, na silu očišÄ‡enog od Bošnjaka ali i od Bosne, onda su ti tkz civlizirani zaštitnici ljudskih prava i sloboda u Daytonu priznali rezultate te fašističke agresije i genocida i to ozvaničili u nametnutom entitetu RS.. To je kontekst u kojem negatori genocida u Srebrenici Vučić i Dodik pokušavaju sakriti historijske, sudske i naučno istraživačke činjenice o genocidu u Srebrenici.


Onaj ko negira istinu, onaj ko sakriva pravdu, onaj ko bježi od pokajanja, taj nije dobro došao u BiH. Nemoralna pasivnost srbijanske političke, akademske, kulturne elite, koja umjesto borbe protiv institucionalizovanog agresivno genocidnog zla podržava antibosanski projekat Milorada Dodika i njegovog političkog establišmenta, te šutnja srbijanske većinske javnosti jasno govori da se Srbija nikada nije odrekla od Ideje Velike Srbije.
Emir Ramic

Vijesti: