Vijesti

Deveti januar - Dan početka genocida u BiH

Deveti januar - Dan početka genocida u BiH
Odgovornost Republike Srpske za izvrsÌŒeni genocid u presudi Internacionalnog suda pravde u Hagu.
Sve relevantne naučno istraživačke institucije u svijetu prihvataju činjenicu da su temelji manjeg bosanskohercegovačkog entiteta: agresija, genocid, zločini protiv čovječnosti i ratni zločin. Zato je postojanje takvog entiteta uvrjedljivo za sve istraživače, a posebno za žrtve genocida, na čijim kostima je izgraÄ‘en ovaj paradržavni spomenik genocidu. Prihvatajući 9. januar za godišnjicu Republike Srpske, bosanski Srbi su prihvatili naslijeÄ‘e Karadžića, Mladića i Krajišnika, Dodika, Stanivukovi'a i drugih. Slavlje koje se stvara nastavak je nacionalističke politike putem Dodika, Stanivukovi'a i drugih koji od Republike Srpske pravi zasebnu teritoriju kojom se zapravo srpski narod izolira i dovodi u bezizlazan položaj, jer Bosna i Hercegovina je internacionalno priznata država srpskog kao i bošnjačkog i hrvatskog naroda i svih njenih graÄ‘ana.
ÄŒlan presude Internacionalnog suda pravde u Hagu kojom je utvrÄ‘ena odgovornost Republike Srpske s obziom da je vojska Republike Srpske izvršila genocid u i oko Srebrenice
297. Sud zaključuје da su djеla pоčinjеna u Srеbrеnici, koja pоtpadaјu pоd član II (a) i (b) Kоnvеnciје, izvršÐµna sa specifičnom namjеrоm da sе djеlimičnо uništi grupa muslimana Bоsnе i Hеrcеgоvinе kaо takva; i shоdnо tоmе, da оna prеdstavljaјu djela gеnоcida kојi su izvršili pripadnici VRS u Srеbrеnici i u njеnој оkоlini počevši od 13. јula 1995.
IGK

Vijesti: