Vijesti

Reakcija IGK - pozivamo Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera

Reakcija IGK -  pozivamo Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera da se izvinu  Å¾rtvama genocida u BiH zbog sramne čestitke tkz. Dana entiteta RS.   

Najoštrije osuÄ‘ujemo i odbacujemo anticivilizacijske video poruke zastupnika u Bundestagu Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera povodom neustavnog dana entiteta RS, članova KršÄansko demokratske unije njemačke kancelarke Angele Merkel.
Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera podsjećamo da je najgrublji atak na čovjeka i civlizaciju čestitati i proslavljati antidržavni, neustavni Dan entiteta RS, jer on označava početak najvećeg sistematskog, planiranog udruženog zločinačkog poduhvata Srbije i paradržave RS protiv drzave BiH i njenog najbrojnijeg naroda, Bošnjaka, jer označava največi zločin poslije holokausta u Evropi, genocid u tako zvanoj UN-ovoj sigurnosnoj enklavi Srebrenica. Institucije paradržave RS, policija i vojska su pred Internacionalnim sudom pravde proglašene krivim za počinjeni genocid, a Srbija proglašena krivim za nesprečavanje genocida.
Svojom čestitkama povodom neustavnog Dana entiteta RS Kaufman i Haser daju podršku aktuelnoj srpskoj političkoj poziciji i opoziciji u entitetu RS i aktuelnom liderstvu Srbije za secesionističke težnje entiteta RS kojima se kontinuirano ugrožava teritorijalni integritet, suverenitet, nezavisnost, državnost i politički subjektivitet države BiH. Kaufman i Haser tako podržavaju zločinačku politiku optuženog političkog i vojnog vrha entiteta RS od strane MeÄ‘unarodnog krivičnog tribunala u Hagu. Njihove dehumanizirajuče čestitke su podstrek negatorima genocida, revizionistima sudskih, historijskih i naučnih činjenica o genocidu u BiH i glorifikatorima ratnih zločinaca. Neprimjerene i neljudske čestitke su oš jednom izazvale bol kod žrtava genocida i povratnika u entitet RS čija su osnovna ljudska prava i slobode i dan danas pogažena.
Institut za istraživanje genocida, Kanada poziva Stefana Kaufmana i Raimunda Hasera da se odmah izvine žrtvama genocida u BiH koji dobro znaju šta je neustavni Dan entiteta RS, dan koji je za žrtve najcrnji dan u njihovoj historiji. Ukoliko to oni odbiju tražićemo od lidera KršÄansko demokratske unije i njemačke kancelarke Angele Merkel da ih sankcioniše.
Jer su svojim nehumanim cestitkama  ponizili žrtve genocida, atakovali na istinu i pravdu, degradirali pravosnažne presude meÄ‘unarodnih ali i njemačkih sudova o genocidu BiH. Kaufman i Haser su  svojom čestitkama djelovali protiv Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici. Rezolucije koja nije namijenjena prošlosti. Ako govori i o mrtvima namijenjena je živima i njihovoj boljoj budućnosti sa istinom i pravdom. Sa Kaufmanom i Haserom nemože biti takve bolje budućnosti ni BiH ni Evrope jer oni atakuju na istinu i pravdu, ljudska prava i slobode, mir i prosperitet BiH i Evrope. 
Emir Ramić
Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada

Vijesti: