Vijesti

Ekskluzivnu vijest - više od 300 žena bosanskohercegovačkog porijekla koje žive u Australije otovrenim pismom podržale generala Armije RBiH Sakiba Mahmuljina

Ekskluzivnu vijest - više od 300 žena bosanskohercegovačkog porijekla koje žive u Australije otovrenim pismom podržale generala Armije RBiH Sakiba Mahmuljina
Institut za istraživanje genocida Kanada je dobio pismo podrške generalu Sakibu Mahmuljinu od više od 300 bosanskohercegovačkih žena koje trenutno žive u Australiji. U pismu se izmeÄ‘u ostalog kaže: "Mi, žene koje trenutno živimo u Australiji, a sa područja smo: Kozarca, Prijedora i okoline Prijrdora, naše domovine Bosne i Hercegovine, želimo da se oglasimo u povodu nepravedno izrečene presude našem prvaku generalu Sakibu Mahmuljinu. Dragi naš generale tvoje sugraÄ‘anke, tvoj narod i cijeli svijet zna da nisi učinio ništa što je suprotno načelima Ženevske konvencije o načinu ratovanja, ali unutrašnji neprijatelji i meÄ‘unarodne sile žele da izjednače žrtve i zločince".
GospoÄ‘a, Prijedorčanka Bahra HarambaÄ‘ić je poslala poruku Institutu za istraživanje genocida Kanada u kojoj se izneÄ‘u ostalog kaže: "Mi žene smo samo uradile ono što je dužnost svakog patriote naše domovine. Sve što može pomoći u odbrani našem generalu Mahmuljinu mi čemo podržati. Naš general  je to zaslužio kao i svi ostali generali i borci naše armije Republike Bosne i Hercegovine.
Ja sam upoznata sa radom Instituata za istraživanje genocida u Kanadi. Ono što ste Vi uradili sa svojim saradnicima na dokazivanju istine o ratu u našoj domovini jeste primjer za sve nas kako treba da se borimo za istinu i na tome Vam velika hvala. Ja sam takoÄ‘e Prijedorčanka, iz porodice Jakupović, živjela i radila u Prijedoru gdje me je rat zatekao sa dvoje djece i mužem Dževadom Harambašić koji je preživio logor Omarska i Manjaću. Želim Vam mnogo uspjeha u radu i da se ova tragedija nikada nikome ne ponovi.
Bahra Harambašić, Sidnej, Australija
Kompletno pismo možete pročitati na linku: http://instituteforgenocide.org/?p=17004&lang=bs

Vijesti: