Vijesti

Osam godina rada web magazina Bošnjaci.Net

Osam godina rada web magazina Bošnjaci.Net

Web magazin Bošnjaci.Net u osam godina svog postojanja, izrastao je u jedan od nosećih web - informativnih stubova očuvanja i jačanja bošnjačkog i bosanskohercegovačkog  identiteta kako u dijaspori, tako i u matici.

Brižno i savjesno bilježeći svaki značajniji dogaÄ‘aj koji je utjecao na izgradnju bošnjačkoga duha i bića, te na izgradnju jedinstvene, suverene države Bosne i Hercegovine i boljeg Sandžaka, Bošnjaci.Net su branili i jačali bošnjačku tradiciju, kulturu, historiji, duhovnost, ma gdje oni bili.

Sve ovo ne bi bilo moguće postići da nije pregalaca koji su utkali svoja životna iskustva u rad web magazina Bošnjaci.net, te im zato treba iskazati posebnu počast.

Ne možemo prenebregnuti činjenicu da je u pojedinim teškim vremenima za Bošnjake i prijatelje Bosne i Hercegovine i Sandžaka, Bošnjaci.net bio  web glasilo koje je  stalo u odbranu časti, dostojanstva i ljudskih vrijednosti, kako pojedinaca, tako i organizacija u momentima  kada se sprovodila politika nipodaštavanja civilizacijskih vrijednosti i čovjeka dostojnih normi življenja.

Želimo  da Bošnjaci.net i dalje bude dosljedni čuvari bošnjačke, bosanskohercegovačke i sandžačke tradicije  i autentični promicatelj bošnjačkog, bosanskohercegovačkog i sandžačkog nasljeÄ‘a.

Emir Ramić

Vijesti: