Vijesti

IGK Saopcenje Krivokapic

IGK Saopćenje
Susret predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića sa predsjednicom bh. entiteta Republika Srpska Željkom Cvijanović i premijerom Radovanom Viškovićem u Banja Luci koja prije svega pripada državi Bosni i Hercegovini, bez državne zastave je još jedan u nizu dokaza kontinuiteta udruženog zločinačkog poduhvata protiv bosanskohercegovačke države.
Banjalučki sastanak bez državne zastave kao najbitnijeg simbola države je sraman, neljudski, antibosanski, potez suprotan meÄ‘unarodnom pravu, Povelji Ujedinjenih nacija i zakonima Evropske Unije. Predsjednik Vlade Crne Gore je potvrdio cilj političke pozicije i opzicije entiteta Republika srpska, a to je negiranje države Bosne i Hercegovine. Negiranjem države Bosne i Hercegovine, Krivokapić negira sebe, svoj narod i svoju državu. Istovremeno ovim činom samo pokazuje istinski odnos prema državi Bosni i Hercegovini. Ovaj potez je još jedan dokz da manji entitet nastao na rezultatima agresije i genocida i legalizovan u Dejtonu ne može egzistirati.
Kriminalizacija državne zastave i njeno stavljanje u kontekst prekrajanja historijskih činjenica o stoljetnoj državnosti i nezavisnosti države Bosne i Hercegovine i reviziji sudskih činjenica o agresiji i genocidu u Bosni i Hercegovini je sastavni dio lobističke kampanje antibosanske koalicije koja snažno djeluje u matici i dijaspori. Banjalučki sastanak bez državne zastave jasno daje do znanja da je politička pozicija Crne Gore sastavni dio te kampanje koja ima cilj negirati kontinuitet državnosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Institut za istraživanje genocida Kanada

Vijesti: