Vijesti

Žestoka reakcija iz Kanade nakon prijetnji Milorada Dodika: “Nećemo odustati od borbe za istinu i pravdu, najava smjene Ćamila Durakovića je nastavak antibosanske politike”

Žestoka reakcija iz Kanade nakon prijetnji Milorada Dodika: “Nećemo odustati od borbe za istinu i pravdu, najava smjene Ćamila Durakovića je nastavak antibosanske politike”

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) predvođen Emirom Ramićem oglasio se saopštenjem za javnost povodom najave Milorada Dodika da će smjeniti Ćamila Durakovića.Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) predvođen Emirom Ramićem oglasio se saopštenjem za javnost povodom najave Milorada Dodika da će smjeniti Ćamila Durakovića. “Najava smjene Durakovića sa pozicije predsjednika Skupštine općine Srebrenica anticivilizacijske prijetnje njemu u gradu simbolu najvećeg zločina poslije holokausta u Evropi, zločina koga politička pozicija i opozicija manjeg bih. entiteta ne priznaje i negira, revizijom sudskih, naučnih i historijskih činjenica o genocidu i glorifikacijom presuđenih ratnih zločinaca, je još jedan dokaz kontinuiteta ideologije i politike velikosrpskog nacionalizma koja je projektovala i izvršila genocid u Srebrenici. To je nastavak antibosanske politke Milorada Dodika i njegovog mentora Aleksandra Vučića na putu stvaranja takozvanog srpskog sveta, što je samo drugo ime za nacionalističku ideju i praksu Velike Srbije, agresivnim napadima na probosanske snage. Nije za očekivati da onaj ko ne priznaje sudove UN, koji idejne tvorce i realizatore genocida smatra herojima, koji dozvoljava paradiranje četničkih formacija gradom u kome ima više nišana, žrtava genocida nego stanovnika, sada da poštuje demokratski izabrane bošnjačke predstavnike u Skupštini općine Srebrenica.Institut za istraživanje genocida Kanada neće odustati od borbe za istinu i pravdu. Negatori genocida i glorifikatori ratnih zločinaca moraju biti krivično sankcionirani. Politika negiranja genocida od strane političke pozicije i opozicije manjeg bih. entiteta nije budućnost BiH.

Vijesti: