Vijesti

IGK: Paljenje državne zastave je skandalozni, antidržavni čin protivan civilizacijskim normama, ali i međunarodnom pravu.

IGK: Paljenje državne zastave je skandalozni, antidržavni čin protivan civilizacijskim normama, ali i meÄ‘unarodnom pravu.Ali ne mogu oni naškoditi BiH, oni samo sebi štete.
U opštini Prozor-Rama zapaljena je zastava BiH koja se nalazila na prostorijama Udruženja nevinih žrtava rata “Crni vrh”, u Ulici kralja Tomislava. Paljenje zastave kao najbitnijeg simbola države je sraman, neljudski, antibosanski, potez suprotan meÄ‘unarodnom pravu, Povelji Ujedinjenih nacija i zakonima Evropske Unije. Negiranjem države BiH, paljitelji zastave negiraju sebe i sve one koji ih podržavaju u antibosanskom djelovanju. Pravo je pitanje zašto im smeta simbol bosanskohercegovačke slobode, nezavisnosti i državnosti i to baš u ovom trenutku? Kriminalizacija državne zastave i njeno stavljanje u kontekst prekrajanja historijskih činjenica o stoljetnoj državnosti i nezavisnosti države BiH i reviziji sudskih činjenica o agresiji, udruenom zločinaćkom poduhvatu i genocidu je sastavni dio antidržavne kampanje antibosanske koalicije koja snažno djeluje u matici i dijaspori. Paljenje državne zastave jasno daje do znanja da su paljitelji sastavni dio te kampanje, da ne služie svojoj državi, ponosnoj BiH, već da služie antibosanskoj koaliciji. Nehuman odnos prema bosanskohercegovačkoj državi jasno govori o karakteru njihove ličnosti. Njihov antidržavni potez ima cilj negirati kontinuitet državnosti i nezavisnosti BiH. Ali trebaju znati da je BiH mnog jača od njih i njihovih neljudskih poteza.
Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Vijesti: