Vijesti

Strategijsk crtanje "srpskog sveta", realizacija Memoranduma II


Strategijsk crtanje "srpskog sveta", realizacija Memoranduma II
Povodom najave izgradnje memorijalnog centra "sverspko svetište" u Donjoj Gradini u Bosni i Hercegovini
Najavom izgradnje memorijalnog centrau znak sejćanja na žrtve koncentracionog logora Jasenovac "i sve druge Srbe stradale u zločinima počinjenim na teritorijama koje nisu pod kontrolom srpskog naroda”, Aleksandar Vučić na teritoriji Bosne i Hercegovine, ne pitajući državne organe, kontinuirano ne priznaje autoritet bosanskohercegovačke države, pokazujući tako da agresija na državu Bosnu i Hercegovinu još traje, da se genocid nad Bošnjacima radi drugim sredstvima. To je još jedna njegova otvorena prijetnja državi Bosni i Hercegovini, ali i miru i stabilnosti u svijetu kojom se uslovljava pomirenje samo ako se svi zločini zaborave, a stanje nastalo genocidom prihvati kao činjenično. Karadžićeva ostavština se nastavlja zahvaljujući njemu.
Vučić je za vrijeme agresije napadao na Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu. Onaj ko puca na Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu u agresiji i onaj ko državu Bosnu i Hercegovinu ne poštuje u miru, da bi opravdao svoj antibosanski, odnosno anticivilizacijski pucanj u hiljadugodišnje trajanje bosanske historije, kulture, tradicije, mora pucati na istinu i pravdu, mora negirati sudski presuÄ‘en genocid u Srebrenici, mora ponižavati žrtve ali i svoj vlastiti narod, mora odavati priznanje negatorima genocida. Mora jer samo tako sebe i svoj establišment brani. Mi odavno znamo s kim imamo posla.
Namjerno zaboravlja da je najveće postignuće meÄ‘unarodnih sudova, nacionalnih sudova i brojnih rezolucija Vijeća sigurnosti UN sudsko priznanje genocida u Srebrenici. Ustanovljeno da su bosanski Srbi predvoÄ‘eni Mladićem i Karadžićem uz ključnu podršku tadašnjeg srbijanskog režima krivi za genocid što je ključno za historijsko razumijevanje i razotkrivanje prirode Republike Srpske kao entiteta zasnovanog na genocidu.
Onaj ko nastavlja zločinački hod ka realizaciji Karadžićeve i Mladićeve zločinačke ostavštine na račun države Bosne i Hercegovine, onaj ko dobije Cvijet Srebrenice, simbol genocida u svijetu, a ne prizna taj genocid, onaj ko pozdravlja dodjelu Nobelove nagrade negatoru genocida, onaj koji nema namjeru da se ogradi od onih koji su činili agresiju i genocid, onaj ko nema namjeru da natjera sve one koji znaju za lokacije grobnica da iste otkriju, onaj ko umjesto traženja oprosta i izražavanja pokajanja za žrtve, slavi i veliča negatore genocida i tako najavljuje novi genocid, taj ostaje na smetlištu historije nesposoban da svoj narod očisti od grijeha, priznavanjem genocida i traženjem oprosta i pokajanja, što zajedno sa istinom i pravdom čini jedini put bolje budućnosti Bosne i Hercegovine i Srbije.
IGK

Vijesti: