Vijesti

Genocidna namjera Dodika

Dodikov poziv na novu agresiju i genocid, na antimuslimanski, križarski rat u prisustvu dvojice lidera država EU i u prisustvu bivšeg podpredsjednika SAD Mike Pence.

Anticivilizacijeske riječi sa govornice na crnoj internacionali u Budimpešti od strane negatora genocida, negatora države BiH, negatora Bošnjaka i negatora muslimana, Milorada Dodika. Riječi koje dehumaniziraju čovjećanstvo i civlizaciju, koje pozivaju na novi genocid i agresiju. Šutnja međunarodne zajednice je znak odobravanja opasnih ideja. Pasivnost bosanskohercegovačkog faktora  je znak njegove nemoći.

 'Mi smo kršćani i to je moje iskustvo. A iz iskustva mogu reći da muslimani ne napuštaju svoje vrijednosti. Ja ne pozivam na mržnju. Ja ne pozivam na odbacivanje, ali želim skrenuti pažnju na to da je ovo naša najvažnija vrijednost. Samo pozivam na to da odbranimo Evropu, cijelu Evropu, ne samo EU, kojoj je veoma teško vjerovati da će biti odbranjena nastavili se s ovakvim politikama. Jer budućnost Evrope nje samo ekonomija i energetska stabilnost. Budućnost Evrope je i demografska stabilnost. Ako toga nema, živjet će narod koji nije živio tu, a ne evropski narod", kazao je član Predsjedništva Milorad Dodik, govoreći na Demografskom samitu u Budimpešti. Podsjećamo, osim Dodika, na Samitu su govorili mađarski premijer Viktor Orban, slovenački premijer Janez Janša, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i bivši američki potpredsjednik Mike Pence. "Moram reći da sebična evropska politika prazni Balkan koji će se puniti migrantima koji dolaze iz zemalja s različitim kulturama. Pitam vas da li će za nekoliko decenija Evropljani živjeti u Evropi",  rekao je Dodik.

Vijesti: