Vijesti

IGK povodom antidržavnih mitinga u Banja Luci i Bijeljini.

IGK povodom antidržavnih mitinga u Banja Luci i Bijeljini.
Nema razlike između političke pozicije i opozicije u bh. entitetu RS.
Onaj ko negira genocid u Srebrenici, onaj ko negira državu BiH, onaj ko velića presuÄ‘ene ratne zločince, onaj ko kontinuirano kroz mržnju spram Turaka zapravo mrzi Bošnjake i priziva kontinuiranu osvetu nad Bošnjacima, što je  kao političku i vojnu ideju vodilju bh. entiteta RS u Srebrenici promovirao zločinac Ratko Mladić, ne može biti nosilac demokratskih promjena.
Najbolji odgovor mitingašima u Banja Luci i Bijeljini koji su u antibosanskom i antidržavnom projektu je savjetodavno mišljenje MeÄ‘unarodnog suda pravde o ukidanju bh. entiteta RS. Mitingaši crpe energiju za svoje antidržavno djelovanje protiv BiH, negiranjem genocida u Srebrenici, negiranjem pravosnažnih presuda svjetskih sudova i njihovim svoÄ‘enjem na političke sudove, veličanjem presuÄ‘enih ratnih zločinaca, suprotstavljanjem evroatlanskim integracijama države BiH, prihvatanjem antiustavne i anticivilizacijeske proslave 9. januara kao dana manjeg bh. entiteta, zalaganjem za odcjepljenja manjeg bh. entiteta i njegovo svoÄ‘enje na samostalnu državu koju treba pripojiti Srbiji. Negiranjem pravosnažnih presuda svjetskih sudova mitingaši negiraju i zločin opsade Sarajeva, ubijanje djece Sarajeva i Prijedora, ubijanje tuzlanske mladosti, zapravo negiraju genocidnu agresiju na Republiku BiH
Oni su tipičan primjer nove faze djelovanja antibosanske koalicije koja sve snažnije lobira protiv kulture sjećanja, protiv sudske, historijske i naučne činjenice o genocidu u BiH, sa ciljem prekrajanja tih činjenica u ime izjednačavanja žrtve i zločinca, a sve u cilju kontinuiteta velikonacionalističkog projeka Velika Srbija. Ratni ciljevi srpske velikonacionalističke politike koju su krojili Milošević, Karadžić, Mladić i drugi se sve više i snažnije vraćaju na političku scenu putem političke pozicije i opozicije manjeg bh. entiteta. 
Neće uspjeti u toj anticivilizacijskoj, sramnoj aktivnosti. Najbolji odgovor njima i ujedinjenoj političkoj poziciji i opoziciji manjeg bh. entiteta, odnosno negatorima genocida i revizionistima sudskih i historijskih činjenica je savjetodavno mišljenje MeÄ‘unarodnog suda pravde o nemogućnosti opstanka bh, entiteta RS.
Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}.

Vijesti: