Vijesti

Nacionalisatički um Nenada Kecmanovića u službi veliko srpske nacionalističke ideje protov države BiH i Bosnjaka.

Nacionalisatički um Nenada Kecmanovića u službi veliko srpske nacionalističke ideje protov države BiH i Bosnjaka. 
 
IGK Reakcija na opasne najave Dodikovog mentora Nenada Kecmanovića koji je izjavio: Ovo je kritična godina kada će RS postati nezavisna.
 
Politikolog i bivši sarajevski profesor, Nenad Kecmanović, ideolog velikosrpskog nacionalizma iznio je na tribini “Sloboda i samostalnost RS”, koja je održana u Beogradu, veoma opasne procjene o razvoju situacije u BiH. On tvrdi da se BiH već raspala, ako se sagleda realno stanje na terenu, ali da globalni diplomatski i medijski moćnici to još neće da priznaju.
Velikosrpska propagandno-obavještajna matrica o BiH i Bošnjacima čiji je jedan od lidera Nenad Kecmanović konstantno konstruira laž kako bi se  BiH podjelila, a Bošnjacima podmetnula krivnja što su muslimani. Kecmanović treba znati da je revizija povijesnih dogaÄ‘aja i sudskih, naučnih i hostorijskih činjenica o genocidu u BiH uzaludan pothvat. Svaki revizionistički pokušaj da se genocid negira predstavlja nemoralan, anticivilizacijski čin koji sam po sebi znači direktno učešÄ‡e u genocidu koji još traje drugim sredstvima. Revizionizam koji se danas natura kroz nacionalističke laži u BiH ne može nikoga obavezati da ih prihvatie osim onoga dijela javnosti koji vjeruje nacionalisti Kecmanoviću i sličnima. Hoće li Kecmanović ikada prihvatiti odgovornost za obmanjivanje javnosti, za izmišljotine i podvale, koje je godinama u svome revizionističkom antibosanskom pomračenju producirao na sve strane? Ne samo u Srbiji i kod pristalica u BiH, već i u zadnje vrijeme i u Sjevernoj Americi. Kecmanović ni kao profesor ni kao javna ličnost nema velike i važne ideje. Njegova je najveća fraza “nemoguća bosanskohercegovačka država” kao hrana veliko srpske nacionalističke ideje, politike i prakse. Ali BiH je nesumnjiva povijesna, politička i kulturna činjenica bez obzira na sve moguće historiografske falsifikate, konstrukcije, laži i obmane koje je velikosrbijanska ideologija naturila kao “činjenice”. BiH nikada nije bila “jedna od srpskih zemalja”, a Tvrtko I Kotroman je bio kralj Srbljem (Raškom), Bosnom, Hrvatskom, Dalmacijom... Nikada nije bio Srbin, niti je to neko bio iz bosansko-bošnjanske loze Kotromanića, i predstavlja prvog ujedinitelja ovih naroda obmanutih naracijama kvazi-intelektualaca i religijskih fanatika. Zato poručujemo Kecmanoviću da BiH ima sjajnu budućnost, jer ima neuništenu moralnu supstancu života. Ona je  hiljadugodišnje trajanje i ne može se uništiti nikakvim indoktrinacijama i manipulacijama opakih propagandista. I kao što reče prof. dr. Senadin Lavić "Obmanjuješ i varaš profesore Nenade Kecamnoviću”.
IGK

Vijesti: