Vijesti

IGK Saopcenje

Kontinuitet napada na Institut za istraživanje genocida Kanada
Napadi su posebno eskalirali poslije tri krivične prijave koje se podnešene tužilaštvu BiH za negiranje genocida u Srebrenici protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednice bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Željke Cvijanović i novinara Tanjuga Marka Ivasa.
Istina i pravda su sastavni i najbitniji dio budućnosti bolje BiH i svih njenih građana i naroda. Motiv borbe Instituta za istraživanje genocida Kanada za istinu i pravdu nije mržnja protiv drugog i drugačijeg, nego oslobađanje žrtve od straha pomoću kulture sjećanja, a u ime bolje budućnosti. Jer, oslobađanje žrtve od straha pomoću kulture sjećanja je ljudsko i Božje pravo koje traži kaznu zločincima, a dobrim ljudima trasiranje puta kao boljem, sretnijem, humanijem životu.
Na zahtijev mnogih medija donosimo potvrdu o slanju krivične prijave Tužilaštvu BiH protiv novinara Tanjiga Marka Ivasa. Institut za istraživanje genocida Kanada sve prijave šalje preporučenom poštom. TakoÄ‘e prijave se šalju i elektronskim putem. Na isti način su poslane i prijave protiv Milorada Dodika i Željke Cvijanovic. Institut za istraživanje genocida Kanada nije dobio nikakvu informaciju od Tužilaštva BiH o prijemu ili postupanju po naznačenim prijavama.
Institut za istraživanje genocida Kanada

Vijesti: