Vijesti

Villy BrandtPrije pedest i jednu godinu na današnji dan, 7. decembra 1970. godine njemački kancelar Villy Brandt je u historijskom prizoru njemačke katarze kleknuo pred spomenik jevrejskim žrtvama varšavskog Geta. Nada je tako rođena. Pedeset i jednu godinu kasnije, 7. decembra 2021. godine Milorad Dodik i njegov establišment napadaju na BiH, evropsku državu uz pomoć predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Istovremeno predsjednik Hrvatske Zoran Milanović grubo ponižava žrtve genocida u Srebrenici, napada na istinu i pravdu. 
Svijet šuti. BiH nema strategiju odbrane svoje suverenosti, nezavisnosti, teritorijalnog integriteta i politicko pravnog subjektiviteta. U bitnim centrima svijetske političke moći vladaju antibosanske diplomate. 
Mi nesmijemo šutjeti. Naš glas mora biti glas nade za našu djecu, za našu BiH. Naša nada je u sve večem broju obrazovanih mladih koji su se spremni organizovati za bolju BiH. Glas I aktivnost tih mladih će polučiti bolju BiH, ali i novog balkanskog Villy Brandta. 
/E. R. /

Vijesti: