Vijesti

Bosanska i Kanadska zastava ispred Parlemnta Kanade

Bosanska i Kanadska zastava ispred Parlemnta Kanade
Institut za istraživanje genocida Kanada podržava graÄ‘ansko okupljanje podrške Bosni i Hercegovini širom svijeta u želji za očuvanje mira i stabilnosti, nezavisnosti i cjelovitosti Bosne i Hercegovine.
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i pooštrenih restriktivnih mjera, te na osnovu preporuke nadležnih lokalnih i provincijskih organa (provincija Ontario), otkazali smo Mirovni protest za Bosnu i Hercegovinu koji je bio predviÄ‘en za 10. januar ove godine.
Aktivisti Instituta za istraživanje genocida Kanada su u znak podrške državi Bosni i Hercegovini i u znak podrške mirovnim protestima za Bosnu i Hercegovinu u više od 40 gradova širom svijeta istakli zastave Bosne i Hercegovine i Kanade ispred Parlamenta Kanade.
Bosna i Hercegovina je meÄ‘unarodno priznata država. Ona nije ničiji plijen. Ona ne može biti cijepana i dijeljena jer njen teritorijalni integritet štiti meÄ‘unarodno pravo. Niti jedan nacionalizam, niti jedan velikodržavni projekat nema pravo na dijelove Bosne i Hercegovine, niti takva anticivilizacijska ideja smije biti tolerisana.
Bitka za Bosnu i Hercegovinu nije samo borba za bh. graÄ‘ane, već za civilizaciju. Tolerancija i suživot su vrijednosti koje mi branimo. Kanada se temelji na kulturnom mozaiku. Ako to izgubimo, ostajemo bez bitnih elemenata civilizovanog svijeta. To se ne smije dozvoliti. Dižemo glas širom svijeta za mir i cjelovitost Bosne i Hercegovine.
Institut za istraživanje genocida Kanada

Vijesti: