Vijesti

Sramna, anticivilizacijska, antibosanska, nehumana izjava Dragana Čovića u NSRS

01. 02. 2022.
IGK Saopćenje - povodom nove izdaje BiH u Banjoj Luci. 
Sramna, anticivilizacijska, antibosanska, nehumana izjava Dragana Čovića u NSRS: Čuvajte RS, iznijeli ste toliko emocija da vam svi mogu zavidjeti.
 
MeÄ‘unarodni sudovi su osudili udružene zločinačke srpskohrvatske poduhvate protiv države BiH. Politički, vojni i policijski čelnici Republike Srpske i Herceg Bosne su pravosnažno osuÄ‘eni. Ali nije osuÄ‘en niti demontiran njihov udruženi, zločinački projekat podjele države BiH koji se danas nastavlja u antibosanskim likovima Milorada Dodika i Dragana ÄŒovića. Kako su završili Radovan KaraÄ‘ić i Mate Boban, kao i njihovi mentori Slobodan Milošević i Franjo TuÄ‘man, tako će završiti i Milorad Dodik i Dragan ÄŒović i svi njihovi sljedbenici antibosanske koalicije koja sada uzaludno djeluje u i van BiH. Kao što se izdaja BiH ponavlja, tako će se ponoviti i pobjeda države BiH, pobjediće sloboda bosanskog naroda je jedinstvenoj bosanskohercegovačkoj zemlji, teritoriji, državi. Ovoga puta će biti pobjeÄ‘en i nacionalistički, anticivilizacijski projekat rušenja države BiH. To bi trebali znati današnji akteri podjele BiH, države koja više od hiljadu godina svjedoći svoj ponos i prkos, inspirišući civilizaviju i dajući nadu za bolji svijet.
 
Udružena bosanskohercegovačka dijaspora je na januarskim mirnim protestima jasno naznačila dolazak slobode bosanskohercegovačkim građanima i narodima na jedinstvenoj, slobodnoj bosanskohercegovačkoj zemlji, teritoriji, državi.
 
Profesor Emir Ramić
Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Vijesti: