Vijesti

Srebrenica 2022.

Bosanski klub Windsor, Institut za istraživanje genocida Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike organizuju centralnu kanadsku Komemoraciju povodom 11. jula Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici u Windsoru ispred prvog spomenika žrtvama genocida u Srebrenici u Sjevernoj Americi u Jackson Park, Windsor u subotu 16. jula 2022. sa početkom u 12 pm.

Pozivamo sve prijatelje istine i pravde da nam se pridruže i tako daju doprinost kulturi sjećanja na 27. godišnjicu od najvećeg zločina poslije hokoausta u Evropi, genocida u Srebrenici.
ÄŒuvajući uspomene na genocid u Srebrenici, danas snažno afirmišemo univerzalne vrijednosti: bogatstvo različitosti, antifašizam, svetost mira i razvijamo aktivizam i internacionalno suprostavljanje nepravdama i svim devijacijama vremena u kome živimo. ÄŒuvajući uspomene na genocid u Srebrenici sprječavamo buduće genocide. Porodice žrtava genocida u Srebrenici i dalje čekaju pravdu. Bez odgovornosti, pravde i odštete nikada neće moći da se postigne dugoračno pomirenje.

Vijesti: