Vijesti

Dan nezavisnosti BiH u Torontu

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?rid=1&pid=40861

 

U subotu, 26. februra 2011., u Torontu je dostojanstveno obilježen Dan nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine.

Učenjem dove šehidima i poginulim borcima kojima su dali svoje živote za BiH, program je otvorio Glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka Kanade Tajib-ef. Pašanbegović. U svom nadahnutom obraćanju ef. Pašanbegović je posebno naglasio da su Bošnjaci bili i ostali za jedintvenu i cjelovitu BiH, i od toga nikada neće odustati!

U programu je učestvovao direktor Instituta za istraživanje genocida Kanade prof. Emir Ramić kojeg su posjetioci sa nestrpljenjem i velikom pažnjom slušali. Prof. Ramić je govorio o zajedničkim akcijama u KBSA i Instititu na čijem je čelu, sa posebnim osvrtom šta nam je činiti kao cijelom bošnjačkom korpusu. Ramić je izmeÄ‘u ostaloga rekao da trebamo ojačavati naše kadrove i uvoditi što više mladih i obrazovanih ljudi u naše organizacije. Jer kako je i sam naveo, BiH predstoji još mnogo toga da se uradi da bi izašla na normalan put razvoja kao i druge zemlje koje to jesu. Bez kvalitetnog kadra teško da ćemo daleko stići, rekao je Ramić, naglašavajući da u tim nastojanjima mi kao dijaspora možemo i moramo mnogo više doprinijeti.

Polaznici Bosanske škole u Torontu Kenan Šljoka i Ema Terzić, kao i njhovu učiteljicu Nejra Erdenić, sa svojim recitacijama o BiH uljepšali su svim prisutnim Dan nezavisnosti BiH. (M.Ć)

Vijesti: