Vijesti

PORAZILI SE POBJEDONOSNO

PORAZILI SE POBJEDONOSNO

 

Primitivizam četništva...

 

PORAZILI SE POBJEDONOSNO

 

Autor: Željko Milićević

 

Objavljeno: 13. March 2011. 12:03:53

 

Rođen sam u Sarajevu. U Bosni i Hercegovini. Potomak sam generacija bosansko-hercegovačkih Hrvata. Ako se mene pita - a ne pita se - Hercegovina bi trebala biti samo jedna od pokrajina Bosne, ali to ću ostavit za druge debate, u drugim prilikama.

Moji, odavno pokojni roditelji, su mi rekli da sam s tri i po godine znao čitati latinicu, a s pet godina i ćirilicu - to sam, po njihovim riječima, naučio kroz listanje sarajevskog „OsloboÄ‘enja“ , koje je onda, ranih pedesetih godina dvadesetog stoljeća bilo tiskano jednog dana u latinici a slijedećeg dana u ćirilici. I danas mislim da je to, u načelu, bilo dobro, jer se je širilo znanje raznih jezika, jezikoslovlja, pisama a time i povijesti svega toga u Bosni i Hercegovini.

I danas mislim da je žalosno da se „OsloboÄ‘enje“ onda nije tiskalo i u arapskom i u turskom jeziku, ali to ću ostavit za druge debate, u drugim prilikama.

U posjedu sam e-mail poruke nekog Stefana Karganovića, poslane g. Emiru Ramiću, u svezi s zabranom kanadske vlade ulaska u Kanadu nekog Srđe Trifkovića.

Predmet poruke je „Vincere est totum“, odnosno latinski za „... sve je u pobjedi...“.

Već samim naslovom predmeta, a potom i potvrdom istoga u prvoj rečenici teksta, taj neki Stefan Karganović, koji je poslao svoju poruku g. Ramiću u ćirilici da pospe soli na otvorene rane genocida Bosne i Hercegovine, a pogotovo Bošnjaka, sarkastično „čestita na pobedi“ jer su tom nekom SrÄ‘i Trifkoviću zalupili kanadska vrata u nos.

Taj neki Karganović poziva na „pošteni intelektualni dvoboj“, i nudi dati g. Ramiću „popravni“ (ispit, primjedba autora ovog teskta).

On poziva na „analizu i opovrgavanje njihovih rezultata“ u nedavno objavljenoj monografiji „Dekonstrukcija jednog virtuelnog genocida“ - (prijevod s engleskog, jezika izvorne publikacije).

Drskost genocidno-fašistoidnih degenerika je, barem meni, jasna i na to ne želim gubiti vremena.

Taj neki Sefan Karganović svakako nije sam i usamljen. On je, po mom mišljenju i uvjerenju, „frontman“, odnosno glasnogovornik, srpske Crne ruke, jedne od najstarijih i još uvijek aktivnih terorističkih organizacija u svijetu. Ta teroristička organizacija stoji iza tog neuspjelog poduhvata plasiranja lažne propagande, i financira jednu takvu monografiju kojom se negiraju povijesne činjenice i „dekonstruira“ povijest.

Ja svakako podržavam načelo slobode izražavanja - ima ljudi svih narodnosti i vjera koji su svjedoci tome. MeÄ‘utim, treba razlikovati izmeÄ‘u slobode izražavanja na jednoj strani, i plasiranja, na drugoj, lažne propagande u najboljoj tradiciji dr. Paul Joseph Goebbels-a koji je predvodio „Kristallnacht“ i, po tom, genocid Holokausta.

Ja nisam bio pristaša da se tom nekom SrÄ‘i Trifkoviću zabrani ulaz u Kanadu. ÄŒak i sam g. Ramić je svjedok tomu. Moj savjet je bio da ga se javno porazi u debati.

Što taj neki Karganović ne zna je to da Kanada nije zabranila ulazak notornom negatoru geoncida Trifkoviću samo na osnovi protestnog pisma g. Ramića, koje je poslano ispred Insituta za istraživanje genocida Kanada, nego jer je to isto tako bila jaka sugestija iz službenog Washingtona.

Javna debata je jedna od osnova slobodnog društva.

Javno negiranje zločina nije debata nego je zločin.
O zločinu se ne debatira nego ga se kazni.

Karganović je priznao „pobedu“ g. Ramića. Time je priznao i zločin genocida. Oko toga nema „poštenog intelektualnog dvoboja“, kako to izjavljuje sam Karganoović.

Zločinci su odvukli svoj narod u ponor čovječanstva i sad su se sami opet pobjedonosno porazili - ali će im uzeti dugo vremena da shvate ove riječi.

Vijesti: