Vijesti

Veliki Ramazanski dar Bošnjačkom islamskom centru Hamilton

Veliki Ramazanski dar Bošnjačkom islamskom centru Hamilton

Mjesec Ramazana je mjesec početka objave Kur'ana kao putokaza koji nam valja slijediti kako bismo jasno razaznali dobro od zla, istinu od neistine, pravi put od zablude, a sve sa ciljem sticanja milosti Allaha dž. š.

ÄŒlanovi Bošnjačkog islamskog centra Hamilton koji su se nakon  agresije na Bosnu I Hercegovinu i genocida koji je nad njima počinjen, obreli u Hmiltonu i njegovoj okolini od prvog dana su bili sigurni u jedno - slijediti putokaz Objave i ne zaboraviti ko su, što su i odkuda dolaze. Prvi korak na tom putu jeste obezbijediti prostor u kome će se moliti Allahu dž.š., pominjati ime Njegovo, ali i čuvati svoja kultura, jezik i tradicija, braniti Bosna I Hercegovina.

Nešto prije početka Ramazana poslije više godina napornog rada komisije i odbora džemata od nadležnih organa grada Hamiltona je odobren rezoning. Time su stvorene predpostavke za kompletiranje potpune dokumentacije za izgradnju nove džamije.

Tako su Bošnjaci Hamiltona i njegove okoline počašÄ‡eni od Allaha dž. š. da izgrade džamiju  - mjesto zbližavanja, susretanja i zajedničkog rada u ime Allaha dž.š. produkujući jedan novi elan i energiju koje će sigurno rezultirati novim uspjesima - , u gradu gdje nikada do sada nije bilo džamije.

Sada kada smo dobili potrebnu dokumentaciju od nas samih zavisi kako i kada čemo realizovati ovu Allahovu milost koja se rijetko ukazuje. Mi gradimo bošnjačku džamiju i bošnjački centar i  na nama Bošnjacima, članovima naše zajednice je največa odgovornost da mjesto koje nikada nije imalo džamiju dobije Allahovu kuću, dobiju bosansku – bošnjačku džamiju za dobrobit ne samo Bošnjaka, već svih muslimana.

Zahvala za to pripada Allahu dž.š. a nagrada će to biti  za sviju nas, od onih koji su svojim donacijama, volonterskim radom ili lijepom riječju podrške doprinjeli, doprinose i doprinosiće  uspješnom završetku ovog, za našu zajednicu, historijskog poduhvata.

Vijesti: