Vijesti

Bajramska cestitka

BAJRAMSKA ÄŒESTITKA

Islam nas uči da je vrijednost jednog ljudskog života kao vrijednost čitavog čovječanstva. To su poruke koje smo slušali i govorili u toku mjeseca ramazana. Nadamo se da smo neke od tih poruka usvojili i da ćemo ih primjenjivati u svom životu. Historijsko iskustvo islama i višestoljetna praksa naših predaka snažna su osnova našega razumijevanja islama.  Vjera treba spajati ljude. Svako tumačenje vjere koje razdvaja ljude nije utemeljeno na vjeri. Svako društvo i zajednica ima članove koji su kolebljivi i često sumnjaju u svoja uvjerenja. Za takve treba učiti dove Uzvišenom Allahu da ih osnaži. Muhammed, a.s, nas je podučio da je poslan da opominje, a ne da proklinje ljude. On je i sa svojim neistomišljenicima i ljudima koji su ga proganjali i često iznevjeravali zadržavao ljudsko dostojanstvo. To jeste i treba i za nas biti snažan izvor inspiracije da nastavimo dalje hoditi putem naše vjere i kad ne vidimo pozitivan rezultat ispred sebe. Jer, mi smo zajednica koja poziva da se čini dobro, a odvraća od zla.

Neka Vam Allah dž.š. podari mudrosti da odvojite dobro od zla, hrabrost da se oduprete zabludi i sabura da istrajete u vremenu iskušenja. Neka Vas Allah dž.š. zaštiti od znanja od kojeg hajra nema i od srca koje nije iskreno.

 

Želim da Vaša plemenita duša osjeti svu ljepotu i radost koju nosi Bajram te da Vašom dobrotom i imanom zaslužite milost Uzvišenog!

 

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Emir Ramić

Vijesti: