Vijesti

APEL ZA POMOC GOSPODJI FLORENCE HARTMAN

Postovani,

 

Kao sto znate, Zalbeno vijece MKSJ  osudilo je gospodju Florence Hartmann  19. jula 2011. godine da zbog  otkrivanja  "pravnih argumenata " plati kaznu u iznosu od 7000 eura (u dvije rate od po 3500 eura). Prvu ratu, za koju su sredstva obezbijedjena uglavnom donacijama Bosnjaka,  gospodja Hartman je uplatila i o tom obavijestila predsjednika MKSJ, suca  Robinsona 16.augusta 2011.
 
Akcija skupljanja  pomoci za  preostalih  3500 eura se nastavlja i nuzno ju je okoncati  i izvrsiti uplatu do 19. septembra 2011.
 
Nepobitna je cinjenica da je gospodja Hartman zasluzila podrsku Bosnjaka zbog svog moralno-etickog integriteta i ispoljene odlucnosti da odbije da bude poslusnik i saucesnik MKSJ u zavjeri protiv bosnjackih zrtava agresije i da time da svoj hrabar i nesebican doprinos borbi za pravedno me
đunarodno pravosuđe.

 

U ime Bosnjaka Kanade, predlazem i molim vas da pokrenemo hitnu akciju skupljanja pomoci za gospodju Hartman.  Time bi smo oduzili samo mali dio onog sto dugujemo ovoj velikoj zeni koja je pokazala da je osoba od principa, borac za istinu i pravdu i veliki prijatelj BiH i Bosnjaka.

 

Zamolio bih vas da po ovom pitanju odgovorite sto prije da li ce te biti dio ove akcije.

 

Za vise informacija o slucaju gospodje Hartman, posjetite web stranicu www.caseflorencehartmann.org.

 

Molim  Allaha dz.s  da nas ucini predvodnicima  fronta za istinu i pravdu, bratski vas selamim.

 

Emir Ramic

Vijesti: