Vijesti

Poraženi agresor

Odluka Tužilaštva BiH u slučaju "Dobrovoljačka" naprosto vraća vjeru u pravdu

Odluka Tužilaštva BiH da okonča istragu u slučaju "Dobrovoljačka" stavila je tačku na višegodišnje silovanje pravosuÄ‘a i pravde, na notorne podvale i manipulacije dogaÄ‘ajima s početka maja 1992. godine, kada su bosanski heroji, suprotno svim planovima agresora, odbranili Sarajevo i BiH.

Ta odluka Državnog tužilaštva, koje je tokom temeljite istrage saslušalo čak 352 svjedoka, naprosto vraća vjeru u pravdu. Odbijajući podleći sistemskim, krajnje žestokim pritiscima iz RS i Srbije da optužnice dobiju i oni koji su zaustavili napade strane sile i oslobodili otetog predsjednika rahmetli Aliju Izetbegovića, državni su tužioci, nesumnjivo, u bh. prijestonici ponovo porazili agresora i dokazali svoj puni pravosudni integritet.

Što je najvažnije, posljednjom odlukom potvrÄ‘eno je ono što su davno konstatirali nepristrani pravni eksperti u Hagu i Londonu, to jest da su borci Armije RBiH imali puno pravo da brane svoju državu!

Tužilaštvo BiH u interesu pravde i istine izbjeglo je opasnu zamku matrice "srpskog oca nacije" Dobrice Ćosića da smo u "graÄ‘anskom ratu" jednostavno "svi bili isti". Štaviše, po tom gnusnom šablonu laži (Ćosić u "Deobama" piše: "Mi Srbi lažemo da bismo obmanuli sebe, lažemo stvaralački, maštovito i inventivno"), dokazivano je da se zbog Dobrovoljačke ulice dogodio i genocid u Srebrenici!

Jasno, niko ne vjeruje da će s posljednjom tužilačkom odlukom doći kraj manipulacija Republike Srpske i Srbije. PotvrÄ‘uju to i zapjenušana pozivanja na prekid kontakta s državnim institucijama. No, svaki budući potez (a ne treba sumnjati da će ih biti) sličan manipulaciji "Dobrovoljačkom" može imati samo jedan naziv - nova agresija!

Vijesti: