Vijesti

Povodom godisnjice Bosnjaci.net

Povodom godišnjice rada web magazina Bošnjaci.net na početku želim naglasiti izuzetnu ulogu koju je ovaj magazin  imao u svojoj misiji prosvjetiteljstva i slobode mišljenja i djelovanja od samog osnivanja do danas. Magazin koji djeluje bez prestanka devet godina kao svojevrsni glas Bošnjaka i svih ljudi dobre volje zaslužuje najviša priznanja, kao i redakcija i svi njeni saradnici.

 

Za devet godina svoga rada Bošnjaci.net su izrasli u jedan od nosećih stubova odbrane i jačanja narodnog identiteta Bošnjaka, njihove tradicije, historije i kulture.  Magazin svjedoči o svim komponentama našeg življenja, brižno i savjesno bilježeći svaki značajniji dogaÄ‘aj koji je utjecao na izgradnju kako bošnjačkoga duha i bića, tako i Bosne i Hercegovine i posebno njene dijaspore.

 

Bošnjaci.net su stožer borbe za istinu o agresiji na Bosnu i Hercegovnu i zločinima genocida nad Bošnjacima Balkana. To nebi bilo moguće postići da nije pregalaca koji su utkali svoja životna iskustva u ovaj magazin, te im zato treba iskazati posebnu počast.

 

Ne možemo prenebregnuti činjenicu da su Bosnjaci.net, pisanom riječju stali u odbranu časti, dostojanstva i poštivanja bošnjačkih, bosanskohercegovačkih vrijednosti  i to onda kada su “nezavisni mediji” sprovodili bezbožničku politiku nipodaštavanja civilizacijskih vrijednosti Bošnjaka i Bosne i Hercegovine.

 

Želimo Vam da i dalje budete dosljedni čuvari bošnjačke i bosanskohercegovačke tradicije i autentični promicatelji bošnjačkog i bosanskohercegovačkog nasljeÄ‘a, te da svi skupa proslavimo i neke buduće Bošnjaci.net uspjehe.

 

Selam

Emir Ramić

Vijesti: