Vijesti

Velikosrpski osvajači otvoreno prave srpsku teriotriju na tlu Repubike Bosne i Hercegovine {RBiH}

Velikosrpski osvajači otvoreno prave srpsku teriotriju na tlu Repubike Bosne i Hercegovine {RBiH}

 

Odluke koje su donesene u Parlamentarnoj skupstini Bosne i Hercegovine, a prije svega „Zakon o popisu stanovništva“ u kojem su nacionalna pripadnost i vjersko ubjeÄ‘enje neobavezni elementi prilikom popisa, imaju namjeru da legalizuju rezultate agresije i genocida na RBiH. „Zakon o ličnoj karti BiH" po kojem se u ovaj dokument uvodi ćirilično pismo, te mogućnost upisa entitetskog državljanstva je nastavak razgradnje institucija države Bosne i Hercegovine za šta se partije iz tkz.Republike srpske Rs bez prestanka bore i u čemu im pasivnošÄ‡u i izdajom pomaže bošnjački politički establišment i nepreduzimanjem nikakvih sankcija predstavnici MeÄ‘unarodne zajednice.

 

Prije desetak godina u procesu postdejtonskog nastavka uništenja jedinstvenog bosanskohercegovačkog državnog i društvenog tkiva, uveli su etničko glasanje i podjelili RBiH na dvije izborne jedinice. Prije par godina Distrikt Brčko, koji je bio u vlasništvu RBiH, su podjelili izmeÄ‘u tkz. Rs i tkz. FBH, dajući četničkom, veliko srpskom projektu koridor za spajanje dva dijela genocidne tvorevine.

 

Ovih dana uvode licne karte u kojima se na mala vrata legalizuje dejtonska podjela RBiH sa državljastvom entiteta i ukidaju član 48 zbog čega će se kljuć preraspodjele vlasti vršiti prema genocidom stvorenom stanju, a ne prema popisu stanovništva iz 1991. Takav popis stanovništva legalizuje rezultate agresije na RBiH i genocid nad njenim graÄ‘anima, posebno Bošnjacima.

 

Unošenje entitetskog državljanstva u lične karte je urušavanje suverene, samostalne, jedinstvene, nezavisne države Bosne i Hercegovine i njenog jedinstvenog bosanskohercegovačkog državnog i društvenog tkiva. Naše državljanstvo je RBiH. Dejtonske tvorevine, entiteti, nisu države, već tvorevine nastale na rezultatima agresije i genocida. Evropa nije tražila upis etničke i vjerske pripadnosti u popisne materjale. To su tražili oni koji pokušavaju uništiti državu Bosnu i Hercegovinu.

 

 

Ciljevi sistematske planirane izdaje, agresije i genocida u RBiH su stvaranje nova homogenizirane demografske slike bosanskohercegovačke države. Za očekivati je da je slijedeći udar na državnost RBiH bude knjiženje državne imovine na entitete.

 

Očito je da velikosrpski Levijatan nije odustao od projekta koji je objektiviran 1992. godine nakon vremena mirovanja u Titovoj Jugoslaviji kad veliksorpski zločinci nisu mogli ubijati Bošnjake na vidljiv način. Oni su to radili na drugi način, takoÄ‘er, poguban po naš narod. Danas velikosrpski monstrumi rade na dva način: prvi je vidljiv zločin koji svojom bestijalnošÄ‡u raspamećuje ljudski um, a drugi način je tiho i nevidljivo, moglo bi se reći "administrativno", preko papira sprovoditi zločin nad Bošnjacima. Zato se danas u "miru" bore da se državna imovina pretvori u entitetsku, tj. da se ono što su srpski barbari zauzeli u ratu legalizira kao "srpska teritorija". Velikosrpski osvajači otvoreno prave srpsku teriotriju na tlu RBiH. U tome mu pomažu odreÄ‘eni bošnjački politički krugovi. Bošnjači izdajnici to rade prikriveno, hinjski kao pravi nedorasli ahmaci na početku 21. stoljeća.  Velikosrpski barabri i zločinci negiraju genocid - tako se svaki genocidni proces završava. Velikosrpski projekt se nastavlja na različite načine i na različitim razinama društvene zbilje.

 

Njihov zahtjev da se u dokumentima graÄ‘ana RBiH navedu i entitetska odreÄ‘enja može biti iskorišten za veliksorspko pravljenje "državnosti entiteta" koji je nastao genocidom nad Bošnjacima. Ovo je dio veliksorpske priče o "državi entitetu Rs". U tome bošnjački prodani političari sudjeluju svojim neznanjem, kvazimuslimanstvom, nedozrelim bošnjaštvom, poluobrazovanošÄ‡u, malograÄ‘anskom pohlepom... dok srpski zločinci  svoje "mirnodopske osvajačke projekte" ostvarajuju preko institucija dejtonske genocidne tvorevine i dejtonske BiH. To je razlog zašto danas svi Srbi sveta negiraju genocid i prave se naivni. Naravno, sve se to može zaustaviti odlučnom političkom voljom bošnjačke politike koju sada izdani bošnjački političari iz propalih projekata nemaju, niti je mogu demonstrirati, budući su korumpirani  jeftinim ciframa i aferama. Najnoviji primjer je član 48. Zakona o popisu stanovništva. Dozrelo je vrijeme da se unutar bošnjačke politike rašÄisti prostor i da se pošalje u povijest ono što je dalo svoje kao i Dejtonski mirovni sporazum u koji je podvaljen Ustav (Anex IV). Karadžiću se sudi na Mešunarodnom krivičnom tribunal za područije bivše Jugoslavijeu Hagu, a njegovo genocidno djelo ostaje da postoji na tlu dejtonske BiH. To ne može proći!

Vijesti: