Vijesti

Bajramska cestitka

U današnjem vremenu nepredvidivih promjena potrebno je čuvati i držati se provjerenih i sigurnih oslonaca našeg vjerničkog – islamskog, našeg narodnog – bošnjačkog i našeg nacionalnog – bosanskohercegovačkog postojanja. Na tom putu treba uvijek započinjati od porodice koja se mora ponovno otkriti kao glavna baština čovječanstva, kao zajednički nazivnik i znak istinske i stabilne kulture koja je u prilog čovjeku i civilizaciji. Zato, volimo se u ime Allaha dž š. i pokažimo da smo jedan drugom prava braća, da se tako držimo užeta koje vuće progresu na oba svijeta.

 

Postom, dovom i zekatom nastojali smo tokom ramazana jačati duhovnu dimenziju čovjeka, iskazujući odanost i zahvalnost dobrom i milosrdnom Allahu dž.š. Neka svemogući Allah dž.š.  obilno nagradi plemenita nastojanja vjernika da ona urode zajedništvom i solidarnošÄ‡u u ličnom, porodičnom i društvenom životu.

 

Bajram ruši sve barijere i približava muslimane jedne drugima, zato ga sve duše s tolikom radošÄ‡u dočekuju. Ujedinimo se, pružimo ruku jedni drugima, podijelimo radost Bajrama izmeÄ‘u sebe. Učinimo da nam ovi mubarek dani budu prekretnica u našem životu, ali i u životu naše zajednice i da budu uzrok našeg jedinstva i napretka.

 

Dragi Senadine, tebi I tvojoj familiji Bajram šerif mubarek olsun.

 

Emir Ramić

Institut za istrazivanje genocida Kanada

Vijesti: