Vijesti

Zasto ne treba glasati za Marka Pavica na lokalnim izborima u Prijedoru

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić izjavio je da nijedan sud nije dokazao da se u Prijedoru dogodio genocid, te da će od MUP-a Republike Srpske zatražiti da ne dozvoli nijednu manifestaciju koju tim povodom želi da obilježi nevladin sektor.

Marko Paviću - U Prijedoru se genocid nad Bošnjacima i Hrvatima dešava u kontinuitetu, već dvije decenije. Posljednji vaši postupci govore da vi stojite iza sličnih ideja kao i oni koji su činili zločine. Konstantno pokušavate osporavati genocid. Blokirate posjete koncentracionim logorima smrti. Ne dozvoljavate obilježavanje koncentracionih logora smrti.

Marko Paviću -  vi ne možete nkakvim silama i zastrašivanjima  osporiti historijsku činjenicu, dokazanu na meÄ‘unarodnim sudovima  da je Prijedor je prva općina u svijetu po broju presuÄ‘enih ratnih zločinaca.

Marko Paviću – Historijska je činjenica da su u Prijedoru  tokom agresije i genocida ubijena 3.173 civila, od čega 256 žena i 102 djece. Oko 31.000 osoba je zatočeno u koncentracionim logorima smrti, dok ih je 53.000 protjerano.

Marko Paviću – Historijska činjenica da je samo tokom tri mjeseca 1992. godine istrijebljeno je 94 posto prijedorskih Bošnjaka i Hrvata.

Marko Paviću - U Prijedoru ste dozvolili  defilee ravnogorskog četničkog pokreta koji zastrašuje prijedorske povratnike, a silom zabranjujete preživjele žrtve i svijedoke agresije i genocida da se ljudski sijete svojih najmilijih.

Marko Paviću – ÄŒak ni vaši sunarodnjaci, predsjednici općinskih odbora SDS-a Borislav Bojić, SNSD-a Drago Tadić, PDP-a Ranko Smiljanić, NDS-a Stojan Ćato i SRS-a RS Miodrag Deretić, ne žele vas više za gradonačelnika, optužujući vas za korištenje sile, prijetnje i mito.

Marko Paviću – sa vama nema progesa u Prijedoru, sa vama su svi istinskih Prijedorčani bez obzira na etničku pripadnost na gubitku, sa vama Prijedor nikada neće biti Prijedor – grad ljudi koji vole svoj grad.

Vijesti: