Vijesti

Zločini nad državom Bosnom i Hercegovinom u miru o kojima niko u predizbornoj kampanji za lokalne izbore nije progovorio

Zločini nad državom Bosnom i Hercegovinom u miru o kojima  niko u predizbornoj kampanji za lokalne izbore nije progovorio

Izjave Milorada Dodika da u Srebrenici nije počinjen genocid, što duboko vrijeÄ‘a potomke žrtava  i svijedoke genocida, ali i devalvira meÄ‘unarodnu pravdu, mir i sigurnost nisu izazvale nikakve reakcije političkih paretija u predizbornoj kampanji. 

Inicijativa Milorada Dodika o ukidanju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine kojom se pokušava poništiti jedan od temeljnih uslova državnosti nikoga u predizbornoj kampanji nije zabrinula.

Mogućnost glasanje za ratne zločince koji su izdržali zatvorske kazne na lokalnim izborima prošlo je bez ikakve reakcije Ratni zločinci, a sada kandidati na lokalnim izborima nadaju se da će dobiti podršku čak i povratnika koji su svjedočili protiv njih na suÄ‘enjima za ratne zločine. A u predizbornoj kampanji se šuti o ovome.

Bombardiranje Biblioteke i Orijentalnog instituta bilo je dio ratnih zločina. No, uništavanje Zemaljskog muzeja je zločin u miru, ali je po značaju i posljedicama jednak onom koji se zbio u ratu. On govori o neprijateljstvu prema bosanskohercegovačkoj državi, društvu, kulturi, tradiciji, duhovnom blagu, Ideji Bosne i Bosanskom duhu i prema bosanskohercegovačkim narodima i graÄ‘anima.

Na djelu je organizovan i smišljen plana uništavanja države Bosne i Hercegovine, njenog suvereniteta, integriteta, njenog društva oličenog u Ideji Bosne i Bosanskom duhu, njenog ugleda u svijetu i njenog značaja kao centra duhovnog, kulturnog i naučnog rada. Sadašnji vladari Bosne i Hercegovine ne žele zaustaviti ove akcije i inicijative koje imaju cilj srušiti državu Bosnu i Hercegovinu.

Emir Ramić

 

Vijesti: