Vijesti

Odgovor M. Tokaci

Gospodine Tokaca,

 

Jedan od primarnih ciljeva Instituta za istrazivanje genocida, Kanada je borba protiv negatora agresije na RBiH genocida nad njenim gradjanima. Tako je Institut vodio borbu sa kanadskim generalom Lewis McKenzie, Darkom Trifunovicem, Srdjom Trifkovicem. Prosle godine smo sprijecili Michael Parentia da siri lazi u San Jose. Sada ga pokusavamo sprijeciti u sirenju lazi u Houston. Sve ovo radimo sa nasim partnerskim organizacijama u Sjevernoj Americi.

 

U svojoj kampanji za istinu o agresii na RBiH genocida nad njenim gradjanima, te u kampanji za pravdu za zrtve tih zlocina, Institut se koristi provjerenim pokazateljima bosanskohercegovackih i svijetskih istrazivackih institucija, ciji predstavnici su clanovi Medjunarodnog ekapertnog tima Instituta za istrazivanje genocida, Kanada.

 

Sto se tice broja silovanih Bosnjakinja, koga vi nepravedno osporavate  Institut za istrazivanje genocida Kanada iskljucivo uzima provjerene izvore koje mozete vidjeti na sljedecim linkovima:

http://www.unhcr.org/refworld/country,,RFERL,,BIH,,4acb41a3c,0.html
http://www.who.int/bulletin/volumes/89/12/11-089888/en/index.html
http://www.ipu.org/splz-e/unga08/s2.pdf
http://www.amnesty.org/en/library/asset/EUR63/005/2010/en/81d6a553-372d-472a-ae6e-fce436241c36/eur630052010en.pdf - Page 13
http://www.nytimes.com/1993/01/09/world/european-inquiry-says-serbs-forces-have-raped-20000.html

http://www.ptsd.va.gov/public/pages/rape-women-war-zone.asp
http://www.ptsd.va.gov/professional/pages/rape_of_civilian_women_in_a_war_zone.asp

http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=40348

 

Umjesto trosenja energije oko broja silovanih Bosnjakinja, cak samo jedna Bosnjakinja da je silovana predstavlja zlocin kako protiv covjeka, tako i protiv Boga,  Institut za istrazivanje genocida Kanada poziva vas u akciju sprijecavanja Parentia i drugih negatora genocida  u njihovom sirenju lazi o agresiji na RBiH i genocida nad njenim gradjanima i tako zrtvama tih zlocina damo malo nade da jos postoji neko ko misli na njih.

Emir Ramic

Vijesti: