Vijesti

ZAUSTAVIMO BRAJANA MASIJA

 

ZAUSTAVIMO BRAJANA MASIJA

 

Letak kanadskih ÄŒetnika

 

Šamar srpskoj zajdnici u Kanadi

 

Dobronamerni ljudi širom Kanade,  a posebno Srbi Windsora su zatečeni i zapanjeni  skorašnjim postupokom Brajana Masija, poslanika saveznog parlamenta iz partije Nove Demokratije za zapadni Windsor. Brajan Masi je sa vodečim ljudima  takozvane bošnjačke zajednice pokrenuo inicijativu u saveznom parlamentu za uvoÄ‘enje tzv. Dana sečanja na genocid u Srebrenici koji se navodno dogodio 1995. U svom govoru na žalosnom skupu koji je organizovao pre dve nedelje Masi je pokušao da zadivi svoje nove bošnjačke prijatelje koristeči jake i zvučne reči kao što su genocid, masakri, ratni zločini, itd.

 

Jedini zločin počinjen ovde je zločin protiv istine i njega je počinio mnogopoštovani Brajan Masi iz Nove Demokratije. Tužna istina je da ovaj napasni stručnjak za genocid dolazi upravo iz multikulturnog saveta Windsora koji već godinama unazad odaje srpskoj zajednici najviša priznanja za rad i doprinos Windsoru i okolini.

 

Šta je nateralo našeg Brajana da bira strane u nametnutom balkanskom sukobu?

 

Kako to da Srbe pominje samo kao ratne zločince na ovom propagandnom skupu?

 

Odgovor je jednostavan: Brajan Masi je ambiciozni političar koji se na tržištu nudi onome ko ponudi najviše para. Istina o balkanskim ratovima mu predstavlja samo smetnju. TakoÄ‘e naš Brajan je i odličan matematičar. On je lukavo izračunao da srpske žrtve ne donose puno prihoda, a ni glasova da bi se njima bavio. Naprotiv, srpske žrtve i srpska stradanja mogu samo da zasmetaju ili da upropaste uspešnu karijeru našeg cenjenog poslanika. Uzgred budi račeno, osim tzv. genocida šta drugo Brajan Masi i partija Nove Demokratije mogu da nam ponude. Njihova računica je jasna, stavimo genocid u prvi plan, pa niko neće da nas gnjavi o problemima zapadnog Windsora koji sve više podseća na siromašne zemlje trećeg sveta.

 

Brajan Masi je hitar da prepozna genocid u Srebrenici 1995 ali ga nigde nema kada su u pitanju stvarni i tragični genocidi iz prošlog veka kao što je pokolj 1,5 miliona Jermena od strane Turaka tokom prvog svetskog rata ili pokolj preko milion Srba od strane Hrvata i Muslimana (Bošnjaka kako ih Masi naziva) tokom drugog svetskog rata.

 

Ovaj pamflet neće promeniti Masijevo mišljenje o nama, jer mi osim istine nemamo šta drugo da ponudimo. Ovo je prevashodno namenjeno svim dobronamernim ljudima da se sete ove podle avanture Brajana Masija i njegove Nove Demokratije sledeći put kada budu glasali (možda već ove jeseni).

 

TakoÄ‘e vas molimo da proširite vest o ovom nemilom dogaÄ‘aju nebi li uspeli da zaustavimo izglasavanje ovog predloga saveznom parlamentu.

Vijesti: