Vijesti

PERSPEKTIVE KONGRESA BOSNJAKA SJEVERNE AMERIKE

 

Pored redovnih aktivnosti na planu: lobiranja za bošnjački i bosanskohercegovački interes, organizacionog i materjalnog jačanja, uvezivanja bošnjačkih i bosanskohercegovačkih organizacija, predstavljanja bošnjačkih i bosanskohercegovačkih vrijednosti i interesa  kod američko-kanadskog javnog mjenja i američko-kanadskih političkih subjekata, uvezivanja mladih i studenata  u postojece i nove oblike organizovanja;  KBSA će posebnu pažnju posvetiti iniciranju produkcije programa za demokratizaciju graÄ‘anske BiH i stvaranju uslova za realizaciju otvorenog bh društva; te bošnjačkog nacionalnog programa.

 

 

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike {KBSA} artikulira i predstavlja bošnjačke interese te promovira pozitivne aspekte bošnjačkog kulturnog, historijskog, etničkog i vjerskog naslijeÄ‘a, bošnjačke etike i bošnjackih vrijednosti. Istovremeno KBSA se bori za demokratsku, jedinstvenu i prosperitetnu  BiH u kojoj će svi konstitutivni narodi i graÄ‘ani živjeti u miru i ravnopravnosti te za otvoreno civilno bh društvo.
Organizovanje KBSA je prvi korak u dugačkom procesu najšireg okupljanja i organizovanja Bošnjaka i njihovih organizacija u SAD i Kanadi.
KBSA je pokazao i dokazao da je došlo vrijeme da se Bošnjaci Sjeverne Amerike organizuju i odrede svoje potrebe i ciljve u američkomMelting Potukao američkom putu u multikulturalizam Kulturnom Mozaikukao kanadskom putu u multikulturalizam. Da se pokažu u pravoj slici u svim svojim pozitivnim aspektima i da se uklone mnoge predrasude koje prate Bošnjake.

Vijesti: